Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

В Офісі Омбудсмана України провели зустріч із родинами військовополонених родом із Житомирщини

  • 9
В Офісі Омбудсмана України провели зустріч із родинами військовополонених родом із Житомирщини

На зустрічі були присутні члени 32 родин із Овруцької, Народицької, Словечанської та Гладковицької громад. Рідні, які втратили зв’язок із захисниками, отримали відповіді на запитання, які їх хвилювали, зокрема про алгоритм і пріоритетність складання списків для обміну, пошук тих, хто вважається безвісти зниклим, співпрацю зі слідчими та процес проведення службових розслідувань у в/ч.

Представник Координаційного штабу Олег Слободяник поінформував про взаємодію між різними державними інституціями, що задіяні в процесі пошуку інформації й визволення з російського полону військовослужбовців та мирних громадян, яких незаконно утримує країна-агресорка.

Народний депутат від “Слуги Народу” Арсеній Пушкаренко розповів про те, що держава використовує всі можливості для повернення полонених: “Україна – перша держава у світі, котра домоглася проведення обмінів під час ведення активних бойових дій, а не після повного їх завершення, як прописано у Женевській конвенції. Лише за 2024-й рік вдалося зробити 3 обміни, один з яких був найбільшим за час повномасштабного вторгнення. Усього ж за понад 2 роки проведено 51 обмін та повернуто 3135 військовополонених”.

Унаслідок збройної агресії рф проти України 28 тисяч осіб вважаються зниклими безвісти за особливих обставин та незаконно позбавленими особистої свободи. У цифру включені три категорії: діти, цивільні та військовополонені.

Омбудсман Дмитро Лубінець проінформував: усі громадяни України, які вважаються зниклими безвісти або військовополоненими, в обов’язковому порядку вказуються під час формування списків, які подаються на російську сторону. Робота над поверненням українців не припиняється і триватиме доти, доки кожен наш громадянин не повернеться додому

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy