Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

У Житомирі відкрили Почесне консульство Естонської Республіки — перше в Україні

  • 5
У Житомирі відкрили Почесне консульство Естонської Республіки — перше в Україні

На офіційну церемонію відкриття завітав Спікер парламенту Естонії Лаурі Хуссар, Надзвичайний та Повноважний Посол Естонії в Україні Аннелі Кольк. Вони й представили Почесного консула в Житомирі Миколу Сиченка.

Естонія стала першою іноземною країною, яка відгукнулася на заклик Президента Володимира Зеленського взяти під свій патронат відбудову того чи іншого міста/регіону та обрала Житомирщину. Керівник міжпарламентської групи співробітництва з Естонською Республікою Арсеній Пушкаренко розповів про конкретні результати такої співпраці, зокрема про новий сучасний дитсадок в Овручі.

«Це дуже символічно, що саме дитячий садок став першим об’єктом відновлення України за іноземні кошти, адже діти — це майбутнє. Також за співфінансування наших урядів було відновлено міст у Малині, який був знищений російською ракетою. Мова йде про будинки сімейного типу, які будуються за програмою Першої леді Олени Зеленської. Це й десятки автобусів, спецтехніки для громад та військових. І ми сьогодні бачимо, як багато робить Естонія, сконцентрувавши зусилля в одному регіоні», — зазначив народний депутат.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy