Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

У Житомирі відбувся проєкт для жінок ВПО і тих, чиї чоловіки та сини боронять Україну в лавах ЗСУ

  • 7
У Житомирі відбувся проєкт для жінок ВПО і тих, чиї чоловіки та сини боронять Україну в лавах ЗСУ

Проєкт «Жіноча єдність – сила для Перемоги» мав на меті відновити ментальне здоров’я жінок, вимушених покинути рідні домівки через війну, а також тих, які чекають повернення рідних із війни.

В основі ініціативи – різноманітні активності, спрямовані на подолання травм та соціалізацію, основні з яких – заняття з психологом й арт-терапія.

Депутатка від «Слуги Народу» та ініціаторка проєкту Ірина Гладка розповідає: «У межах проєкту відбулося 12 психологічних активностей: 6 зустрічей із жінками ВПО, стільки ж – із жінками з родин військових. Це були і зустрічі з психологами (жінки приходили у важкому моральному стані, дехто навіть не спілкувався). Також проводилися психосоціальні івенти, спортивні заходи, наприклад, заняття із йоги, силові тренування. Для того, аби допомогти жінкам, активно застосовувалися арт-терапевтичні методики: учасниці малювали картини, виготовляли ляльки-мотанки, свічки, брали участь у кулінарних майстер-класів».

Фінальний акорд проєкту – щемлива театральна вистава, через яку жінки-переселенки та ті, чиї рідні перебувають на фронті, розповіли свої історії: про окупацію, втрату рідних, коханих, втрату дому, життєвих орієнтирів і мрій. Історії із життя тих, по чиїй долі катком проїхало 24 лютого, – родом із Донецька, Бахмута, Херсона, Житомира, Бердичева.Виставу презентували у Національному музеї космонавтики імені Сергія Павловича Корольова.

«Цей захід був запланований від початку реалізації проєкту. Режисер-постановник вистави – талановитий Петро Авраменко. Кожна з жінок, яка пройшла відбір, розповіла на сцені свою історію та історію інших дівчат, які не виступали на сцені. Чим більше жінки говорили про свою травму – тим швидше звільнялися від пережитого болю», – додає ініціаторка проєкту Ірина Гладка.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy