Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Необхідно об’єднати зусилля для розвитку деліберативної демократії

  • 4
Необхідно об’єднати зусилля для розвитку деліберативної демократії

Про це йшлося під час нещодавньої конференції «Інноваційні методи залучення громадян: майбутнє деліберативної демократії в Україні».

У заході взяли участь представники влади різних рівнів, громадських організацій, національні та міжнародні експерти Ради Європи. Спільно обговорили ряд важливих питань, зокрема перспективи дорадчої демократії, впровадження механізмів залучення громадян до прийняття рішень, досвід впровадження деліберативних механізмів у країнах-членах Ради Європи, а також плани щодо пілотування механізму громадських асамблей як інструменту делібертативної демократії у 2024 році.

У конференції також узяв участь секретар Бердичівської міської ради від «Слуги Народу» Богдан Коляда. Він поділився з присутніми досвідом залучення громадян до обговорення важливих питань на прикладі написання Статуту Бердичівської ТГ.

«Підготовка Статуту територіальної громади — клопітка праця. Вона передбачала обговорення і пошук найбільш ефективних механізмів для вирішення нагальних проблем, що є в громаді. Реакції та коментарі, зауваження всіх, хто бере участь у обговоренні документа, було для нас дуже важливим при прийнятті рішень. Адже якщо люди бачитимуть, що їхні думки враховані, вони будуть продовжувати пропонувати свої ідеї та бачення розвитку тієї чи іншої ситуації. Така комунікація допоможе побудувати демократичне європейське суспільство, до якого прагнемо», — зазначив Богдан Коляда.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy