Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Депутати від фракції «Слуга Народу» наполягають на перевірці радіаційного забруднення земель Житомирщини

  • 169
Депутати від фракції «Слуга Народу» наполягають на перевірці радіаційного забруднення земель Житомирщини

Народні депутати від фракції «Слуга Народу» ініціюють проведення комплексної перевірки радіаційно забруднених земель у громадах Житомирщини.

Житомирська область – один з найбільш постраждалих від аварії на ЧАЕС регіонів. Багато сільськогосподарських земель віднесені до другої категорії радіаційного забруднення, і діяльність на них заборонена. Через це ОТГ не мають змогу наповнювати свої бюджети. Хоча при формуванні громад ці землі враховувалися та належали до ресурсної частини їхньої майбутньої спроможності.

Представники місцевих громад наполягають, що після дослідження держава має визначити забруднені території та заборонити на них обробіток. А там, де землю можна використовувати, її варто повертати до сільськогосподарського обігу.

«Ми будемо наполягати, щоб у бюджеті на 2022 рік були передбачені цільові кошти на радіаційні дослідження землі громад півночі Житомирської області. Міністерство довкілля вже підтримує цю ініціативу і готове розпочати дослідження разом із Державною агенцією з управління зони відчуження та Національною Академією наук України», – сказав народний депутат, голова Житомирської обласної організації партії «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy