Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

На Закарпатті працюють над розвитком регіону через територіальні громади

  • 34
На Закарпатті працюють над розвитком регіону через територіальні громади

Розвиток у пріоритеті: голова обласної ради від «Слуги Народу» взяв участь у сесії «Стратегічні пріоритети розвитку Закарпаття: роль і місце територіальних громад». 

За його словами, формування стратегії громад, а через неї й стратегій Закарпатської області, міжрегіонального співробітництва і аж до транскордонного співробітництва між краями, округами та повітами є фактором, котрий важливий для кожного краю.

Комплексне планування усіх життєво важливих точок і сфер діяльності громади дає комплексний розвиток громади: де саме забезпечують соціальні функції, де розвивають підприємництво, а де, до прикладу, туризм. 

«Маючи комплексну картину взаємодії та розвитку всіх 64 громад області, ми, як регіональна влада, зможемо координувати дії щодо комплексного розвитку Закарпаття. Не можуть усі 64 громади одночасно розвивати туризм, або ж будувати заводи. Усе залежить від географічного розташування, рівня розвитку інфраструктури та багатьох інших факторів», – підкреслив Роман Сарай.

Захід організували в межах проєкту USAID «Говерла». Ця організація вже упродовж тривалого часу допомагає громадам з розробкою низки планувальних документів. Це і стратегії розвитку, і плани їх впровадження, і програми комплексного відновлення, і комплексні плани просторового розвитку.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy