Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Чеські партнери спрямовують в Україну установки, котрі є альтернативою генераторам

  • 21
Чеські партнери спрямовують в Україну установки, котрі є альтернативою генераторам

Депутат Закарпатської обласної ради від «Слуги Народу» Іван Синетар із робочою поїздкою перебував у Чехії. Там він відвідав завод, який займається виготовленням когенераційних установок.

Їх роблять на базі двигунів внутрішнього згорання, що використовують як паливо здебільшого газ, натомість – генерують електроенергію і тепло.

«Це дуже цікава технологія, яка є альтернативою звичайним генераторам і може бути дуже корисною в Україні зараз», – зауважив Іван Синетар.

Унікальність цього виробництва, котре розташоване в місті Брно, насамперед в інноваційності. Це одне із провідних підприємств галузі – їхні установки постачаються в понад 15 країн. У рік на заводі збирають приблизно 100 установок. А ще завод розробив чи не єдину у світі генерувальну установку на основі зрідженого водню.

У 2023 компанія реалізувала великий проєкт в Україні: за фінансування USAID поставили 30 установок на загальну суму 12 мільйонів доларів для різних міст нашої держави.

«Зараз разом опрацьовуємо можливість, використовуючи кошти міжнародного фонду допомоги Україні, направити ще 30–40 таких установок у ті куточки країни, де це надзвичайно потрібно», – додав Іван Синетар.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy