Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Валерій Стернійчук про реалізацію Європейського курсу: рухаємося до членства у ЄС через співпрацю та діалог

  • 20
Валерій Стернійчук про реалізацію Європейського курсу: рухаємося до членства у ЄС через співпрацю та діалог

16 квітня, у місті Скоп’є, Республіки Північна Македонія відбулась зустріч делегації Комітету з питань аграрної та земельної політики з представниками Депутатської групи Собранія Республіки Північна Македонія. У складі делегації був народний депутат, голова Волинської обласної організації партії «Слуга Народу», член парламентського Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики Валерій Стернійчук.

Під час зустрічі обговорили Євроінтеграційний процес обох держав, необхідний для країн-кандидатів арсенал засобів та інструментів, ділилися досвідом та напрацюваннями, а також спілкуватися про російську збройну інтервенцію та її вплив на  процес вступу України до ЄС.

«Європейська та євроатлантична інтеграція є вибором українського народу, який закріплений в Конституції України та підтверджений Революцією Гідності. Сьогодні ми на шляху реалізації цього вибору не одні. Паралельно з нами – Республіка Північна Македонія. Так, наші країни дещо на різних етапах і в інших умовах, через російську агресію в тому числі, але досвід яким ділиться з нами дружня Північна Македонія важливий і цінний. Хоча, нам теж є чим ділитися: євроінтеграційний процес України проходить в умовах війни і має унікальний характер.», – поділився народний депутат.

Оцінюючи стан і особливості співробітництва України та Північної Македонії Валерій Стернійчук наголосив на чіткій та послідовній політико-дипломатичній солідарності:

«Київ та Скоп’є в постійному двосторонньому діалозі: обмінюємося аспектами побудови процесу підготовки отримання фінансової допомоги до вступу в ЄС, впровадження спільної європейської аграрної політики, імплементації законодавства Європейського союзу.»

Народний обранець також назвав вагомі складові спільного шляху до Європейської Спільноти України та Північної Македонії, серед яких – поглиблення і розвиток співробітництва у різних напрямках та взаємна підтримка.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy