Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Розвиток галузі хмелярства в Україні обговорили під час круглого столу в Луцьку

  • 63
Розвиток галузі хмелярства в Україні обговорили під час круглого столу в Луцьку

Під час виїзного засідання Комітету з питань аграрної та земельної політики в Луцьку відбувся круглий стіл на тему «Актуальні питання законодавчого забезпечення розвитку галузі хмелярства». Участь в обговоренні взяли представники підприємств області та члени комітету.

«Зараз розроблено два законопроєкти про хмелярство – основний і альтернативний. Саме тому напередодні розгляду цих документів треба зрозуміти, як рухатися далі в розвитку галузі хмелярства в Україні й на Волині зокрема. Зазначу, що обидва законопроєкти євроінтеграційні. Ми як законотворці маємо чітко знати, які норми потрібні насамперед, саме тому зібрались у форматі круглого столу, аби почути підприємців цієї галузі», – звернувся до учасників круглого столу голова комітету, народний депутат від «Слуги Народу» Олександр Гайду.

Більшість великих пивоварень України й області у своїх технологіях використовує імпортну хмелесировину, вказуючи на відсутність вітчизняних сортів хмелю в рецептурах. За словами члена комітету та депутата від «Слуги Народу» Валерія Стернійчука, ухвалення законопроєктів допоможе простежити за всім процесом виробництва хмелепродуктів – від стебла хмелю до кінцевого продукту.

«Цим законопроєктом пропонується привести термінологію до вимог ЄС, розробити нормативно-правову базу для правил сертифікації хмелю, введення правил відповідності хмелю, який імпортований із третіх країн, встановити принципи проведення перевірок виробництва тощо. Його ухвалення позитивно вплине на ринкове середовище, а громадяни здобудуть впевненість в отриманні якісної продукції», – зазначив Валерій Стернійчук.

Учасники круглого столу, які представляли пивоварів області, підтримують ці законопроєкти. За словами виробника Михайла Петровського, аби виростити якісний український хміль, потрібно 2-3 роки.

«Лише на третій рік після висадження лози можна говорити про якісний урожай хмелю зі вмістом відповідних речовин. У середньому насадження хмелю дають врожай упродовж десяти років і не більше. Тож цей вид культури потребує чималих капіталовкладень і людської праці», – зазначив Михайло Петровський.

У підсумку круглого столу на тему хмелярства члени комітету оглянули потужності місцевого пивзаводу та ознайомилися з етапами виробництва хмелепродуктів.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy