Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Шостка без хімікатів!З Шосткинської громади почали вивозити 92 тони небезпечних для людей та навколишнього середовища отрутохімікатів!

  • 382
Шостка без хімікатів!З Шосткинської громади почали вивозити 92 тони небезпечних для людей та навколишнього середовища отрутохімікатів!

«Гептил» – рідкий компонент ракетного палива і одна із найсильніших отрут. У 2015 році цю токсичну речовину завезли на територію Шосткинської громади і замість того, щоб утилізувати-вилили просто неба, на околиці міста. Працівники МНС, аби послабити токсичність речовини, додали гіпохлорид і разом з ґрунтом засипали в бочки та закопали їх. 6років Шосткинці жили на міні уповільненої дії, бо навіть після розпаду ,продукти «гептилу» лишаються отруйними ще 20-30 років. А смертельна доза для людини -1 мікрограм на літр води.

На сесії Сумської обласної ради за дорученням шосткинців та представників району депутат облради від «Слуги Народу» Олексій Романько звернувся із запитом щодо вивезення небезпечних речовин з Шосткинщини та їх утилізації! Запит підтримали 48 присутніх на сесії обласної ради депутатів. Була створена робоча група за участі фахівців для вивчення питання, виділення коштів обласного бюджету для утилізації відходів.
Народний депутат України, голова Сумської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Михайло Ананченко ініціював зустріч із заступником міністра захисту довкілля та природних ресурсів Русланом Стрільцем та місцевою владою Микола Нога Оксана Шаповал.
І результат не забарився. Процес не швидкий, але головне, що Шостка буде вільною від хімікатів!

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy