Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

#ВеликийЗвіт депутатки Рівненської міської ради Олени Хотенко

  • 207
#ВеликийЗвіт депутатки Рівненської міської ради Олени Хотенко

Брала активну участь у пленарних засіданнях та постійних комісіях Рівненської міської ради. За рік роботи подала 134 депутатських звернень, які стосувались випадків порушення законодавства та вимоги їх усунення, захисту прав мешканців Рівного, розшуку зниклих безвісти військовослужбовців, якості надання житлово-комунальних послуг, нарахувань за тепло підприємцям.
Було проведено 17 зустрічей громадян та 14 з виборцями.

З власної ініціативи депутатка «Слуга Народу» подала проєкти рішень:
«Про затвердження Порядку виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення особам – учасникам бойових дій»;
Ініціатива рішення щодо зниження фінансового тиску на підприємців Рівного та перерахунку нарахованої ТОВ «Рівнетеплоенерго» плати за тепло, якого вони не споживали.

З першого дня війни ініціювала організацію роботи пункту з приготування їжі та гарячого харчування для сил спротиву, територіальної оборони, ЗСУ (військових частин 104-ї окремої бригади територіальної оборони ОК «Захід», військової частини 4042 та інших).

«Моїм покликанням в перші дні війни стала допомога нашим військовим і добровольцям. Займалась організацією та забезпеченням триразового щоденного харчування, по 11 100 порцій на чотирьох пунктах приготування їжі. Додатково там кожного дня готували понад 100 сухпайків.
Також перебувала на постійному зв’язку з керівниками військових підрозділів
», – розповідає депутатка.

Загалом вдалося нагодувати понад 80 000 осіб. Сприяла координації роботи волонтерів, до якої долучилися понад 250 осіб: водії, вантажники, фармацевти, сортувальники, підприємці.
Сприяла збору та доставці гуманітарної допомоги: ліки, харчі, одяг – загалом понад 300 тонн в регіони України, де велись або ведуться бойові дії: Запорізька, Одеська, Харківська та Київська області, Миколаїв, Харків, Київ, Макарів, околиці Маріуполя та м. Добропілля.
Залучала допомогу з країн: Польща, Чехія, Нідерланди та ін.
 Сприяла підтримці внутрішньо переміщених осіб у вигляді: холодильної техніки, пральних машин, ковдр, засобів гігієни та інших першочергово необхідних речей.

З червня 2022 р. Олена Хотенко займається проблематикою пошуку зниклих безвісти та полонених військовослужбовців.
«Зважаючи на результати цієї роботи, мене рекомендували та у вересні 2022 р. призначили наказом віцепрем’єр-міністра — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України регіональним координатором у Рівненській області Уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин», – коментує Олена Хотенко.

Рівненський регіональний Центр Офісу Уповноваженого зі зниклих безвісти був відкритий серед перших в Україні. Туди вже надійшли звернення і були взяті в роботу стосовно понад 100 осіб (переважно військовослужбовців), створено телефонну «гарячу лінію», де оператори приймають дзвінки та фіксують звернення, надається допомога психолога та юриста.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy