Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

В ПАРЄ підтримали відновлення України: що це означає для країни, коротко розповів нардеп від партії «Слуга Народу» Олександр Ковальчук

  • 22
В ПАРЄ підтримали відновлення України: що це означає для країни, коротко розповів нардеп від партії «Слуга Народу» Олександр Ковальчук

На сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) представники парламентів обговорили та ухвалили рішення, які мають велике значення для майбутнього України.


Народний депутат України від «Слуги Народу» з Рівненщини, член офіційної делегації України в ПАРЄ Олександр Ковальчук підсумував результати весняної сесії та звернув увагу на одне з найважливіших рішень – ухвалення резолюції «Підтримка відновлення України».

У межах цієї резолюції ПАРЄ закликала до створення міжнародного компенсаційного механізму для підтримки України під егідою Ради Європи. Також було висловлено заклик до держав-членів Ради Європи та інших країн, які мають російські активи, співпрацювати у передачі цих активів до міжнародного компенсаційного механізму», – розповідає нардеп.

Крім того, визначено необхідність створення міжнародного трастового фонду для депонування всіх російських державних активів та створення об’єктивної міжнародної комісії для розгляду претензій.

Зі слів Олександра Ковальчука, символічним стало й те, що голова Верховної Ради України вперше виступив перед Асамблеєю.

Настав час швидких рішень і дій. Настав час відповідального лідерства. Настав час вибору на користь рішучого обʼєднаного спротиву російському терору», – сказав голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Важливо відзначити, що ця ініціатива отримала підтримку 46 країн-членів ПАРЄ.

Підтримка з боку Європарламенту та інших країн-членів може мати вагому роль у відновленні та захисті суверенітету України. Для Рівненщини, як і для всієї України, – це надія на міжнародну підтримку у відновленні інфраструктури, підтримці ветеранів та постраждалих від війни», – зазначає Олександр Ковальчук.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy