Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

У Рівному обговорили енергоефективність та розвиток громади

  • 48
У Рівному обговорили енергоефективність та розвиток громади

Депутати від партії «Слуга Народу» Рівненщини взяли участь у форумі «Рівне EUROFORUM: енергоефективність, сталий розвиток громади», який організований управлінням із питань стратегічного розвитку та інвестицій Рівненської міської ради.

Рівне стало першим містом у країні, яке отримало грант на реалізацію екологічного проєкту NetZero серед 52 європейських міст. Ініціатива спрямована на зменшення шкідливих викидів у повітря та впровадження сучасних технологій із декарбонізації, що дозволить нашому місту відповідати європейським стандартам навколишнього середовища.
 

Рівненщина сьогодні зробила черговий потужний крок у питанні екологічної безпеки та сталості. На заході обговорили всі аспекти стратегії декарбонізації Net Zero. Рівне стало першим українським містом серед більш ніж 50 міст Європи, які візьмуть участь у пілотному проєкті, запровадженому країнами Великої сімки», – коментує народний депутат від партії «Слуга Народу» Олександр Салійчук.

Зі слів депутатки Рівненської міської ради партії «Слуга Народу» Олени Хотенко, проєкт має глибокий зв’язок із міською програмою безбар’єрності. Створення екологічно чистого середовища є одним із пріоритетів, оскільки безбар’єрність охоплює й дотримання екологічних стандартів.

Не секрет, що в процесі відбудови країни нашими пріоритетами будуть безпека, екологічність та доступність у всіх її проявах. Тому що безбар’єрність – це й дотримання екологічних стандартів, коли суспільною нормою стає відсутність на дорогах міста маршруток, за якими тягнеться чорний шлейф викидів, добросовісність промисловців, які дбатимуть про навколишнє середовище з огляду на екологічні податки європейського рівня», – зазначила Олена Хотенко.

Однією з ключових тем дискусії була необхідність розроблення та реалізації стратегії розвитку міста.

Я розповів про важливість наявності Стратегії розвитку міста, бо від цього залежить і те, як бізнес буде розвиватися, як будуть приходити інвестиції в місто, та акцентував на міжнародному й міжтериторіальному співробітництву, бо через територіальне співробітництво можна отримати доступ до міжнародних фондів та програм Європейського Союзу щодо фінансування окремих проєктів у містах та громадах України», – коментує народний депутат від партії «Слуга Народу» Олександр Аліксійчук.

Такі ініціативи підвищать рівень комфорту життя в Рівному та збільшать його привабливість для інвестицій», – додав депутат Рівненської міської ради партії «Слуга Народу» Юрій Чаборай.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy