Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Пошук і підтримка: спільні зусилля у розшуку полонених і зниклих безвісти обговорили на Рівненщині

  • 42
Пошук і підтримка: спільні зусилля у розшуку полонених і зниклих безвісти обговорили на Рівненщині

Депутат Рівненської обласної ради від партії «Слуга Народу» Сергій Подолін узяв участь у заході, який об’єднав родини полонених і зниклих безвісти, представників влади, правоохоронних органів, а також міжнародних гуманітарних організацій, серед яких Міжнародний комітет Червоного Хреста та регіональне представництво Управління з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, МВС. Зустріч організована Західним регіональним центром Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Одним із ключових питань була необхідність збору зразків ДНК та забезпечення ефективної комунікації зі слідчими. Представники також висвітлили правила “інформаційної тиші” та процедури отримання виплат.

Вкотре наголошую, що пошук військовослужбовця починається з того моменту, коли рідні пишуть заяву до поліції про зникнення і реєструються в особистому кабінеті штабу. Все оновлення інформації відбувається теж через кабінет. Усі оповіщення повинні бути задокументовані», – зазначив Сергій Подолін.

Зі слів депутата, важливим етапом є збір та передача родичами важливих даних про зниклих. Фотографії, особливі прикмети, відео — усе це надається слідчим для ідентифікації. Процес ідентифікації може бути складним та тривалим, проте ці кроки є критичними для успішного врегулювання ситуації.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy