Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

На Рівненщині опікуються умовами якісного лікування та реабілітації ветеранів

  • 32
На Рівненщині опікуються умовами якісного лікування та реабілітації ветеранів


Перша леді України Олена Зеленська під час своєї поїздки до Рівненської області разом із начальником ОВА, депутатом Рівненської обласної ради від партії «Слуга Народу» Олександром Ковалем відвідала Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни, де військові не лише відновлюються фізично, але їх залучають і до активного життя після важких травм та хвороб.

Місце, де відновлюють бажання рухатися вперед. Така слава в цієї клініки на Рівненщині. Сподіваюся й вірю, що таким – зручним для всіх – поступово ставатиме весь простір навколо нас. Бо зробити його таким – наш обов’язок не лише перед пораненими на війні, а й перед усім суспільством, пораненим війною”, – зазначила Олена Зеленська.

У цьому закладі поєднують лікування та реабілітацію – повний цикл відновлення після найважчих черепно-мозкових травм, ушкоджень мозку, нейротравм, захворювань центральної, периферичної нервової системи та опорно-рухового апарату. Зокрема, тут проходять реабілітацію захисники зі спинномозковими травмами. Останні два роки більшість пацієнтів – це військові, які зазнали поранень унаслідок російської агресії.

Фізичне відновлення неможливе без психологічного, отже, паралельно відбувається психосоматична реабілітація, зокрема робота з пацієнтами з ПТСР.

Для Рівненщини розвиток цього закладу – одне з пріоритетних питань. Для того, щоб отримати нові можливості для лікування та реабілітації поранених воїнів торік розпочато будівництво нового корпусу. Реалізовуємо в області й інші проєкти, спрямовані на покращення умов життя ветеранів”, – розповів Олександр Коваль.

Лікування може бути тривалим, тож чимало пацієнтів мешкають у комфортних будиночках на території клініки. Вони повністю інклюзивні, тому тут зручно перебувати людям з інвалідністю.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy