Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Залучаємо молодь до суспільного життя

  • 157
Залучаємо молодь до суспільного життя

Участь молоді в суспільних процесах, розвиток відповідної інфраструктури та фінансова підтримка проєктів – такі складові державної молодіжної політики, згідно з законом України «Про основні засади молодіжної політики в Україні». Про це розповів під час тематичного круглого столу, що відбувся онлайн, голова підкомітету з питань музичної індустрії Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Санченко.

За його словами, надзвичайно важливо, щоб молодь в Україні була повноцінно залучена до суспільних і політичних процесів, аби молоді люди відчували, що їхньою думкою цікавляться та враховують її під час ухвалення рішень. Наразі створюються і працюють молодіжні ради в органах влади, планується формування Національної молодіжної ради; у громадах відкривають молодіжні центри як простори для змістовного проведення часу; школярі і студенти, представники громадських організацій можуть отримати від Українського молодіжного фонду кошти на втілення своїх проєктів.

Заступниця міністра молоді та спорту України Марина Попатенко переконана, що влада на місцях має розуміти важливість залучення молоді в життя своїх громад, насамперед через відкриття молодіжних центрів. «Це соціальні інвестиції в розвиток міст і територіальних громад. І це важливі речі, бо молодіжна політика – не іграшки, хоча до неї так можуть ставитися», – підкреслила вона.

Можливості для реалізації ідей молодих людей надає рух «Зе!Молодіжка». У цьому переконаний лідер руху на Полтавщині Євгеній Марченко. Зе!Молодіжка є соціальним ліфтом для молоді. Ми відкриті до ініціатив і готові вирішувати нагальні проблеми, що стосуються молодіжної тематики. На Полтавщині з часу формування руху акцентуємо увагу на розвитку спорту в регіоні», – розповів лідер руху.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy