Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Як Полтавська обласна рада втілює ветеранську політику в регіоні

  • 86
Як Полтавська обласна рада втілює ветеранську політику в регіоні

У Полтавській обласній раді діють програми, що спрямовані на підтримку ветеранів та родин загиблих героїв. Програми передбачають виплати, оздоровлення, реабілітацію та інші послуги. Які саме – розповів очільник фракції «Слуга Народу» в обласній раді Фахраддін Мухтаров. 

Щомісячні виплати для дітей загиблих героїв 

Розмір щомісячної допомоги у 2024 році становить 2920 грн. 

«Виплата щомісячної та додаткової щомісячної допомоги на дітей загиблих захисників і захисниць України з обласного бюджету відбувається незалежно від призначених на дитину державних соціальних допомог, пенсій та інших соціальних виплат», – говорить Фахраддін Мухтаров. 

Оформити виплати можна в управліннях соціального захисту населення за місцем проживання, після встановлення дитині статусу члена сім’ї загиблого ветерана війни. 

Оздоровлення та реабілітація 

Жителі Полтавської області з-поміж пільгових категорій можуть скористатися послугами оздоровлення та реабілітації в межах державної та обласної програм. 

Пріоритетним є санаторно-курортне лікування осіб з інвалідністю внаслідок війни, членів сімей загиблих захисників. У 2023 році 266 людей з інвалідністю внаслідок війни та членів сімей загиблих захисників оздоровилися за 4,2 млн грн з обласного бюджету. 

У липні 2023 року обласна рада прийняла Програму комплексної підтримки захисників та захисниць і членів їхніх родин. Програма покликана посилити роботу з надання психологічної підтримки. 

«Важливим є надання комплексних реабілітаційних послуг для військових: повернення до активного життя, трудової та професійної діяльності, їх залучення до суспільного процесу, адаптація військовослужбовців через спорт», – зазначив Фахраддін Мухтаров. 

На реалізацію заходів Програми з обласного бюджету передбачено понад 5 млн грн, зокрема, на надання послуг зубопротезування складних випадків із використанням дорогих сучасних матеріалів і технологій із супровідним лікуванням виділено 3,6 млн грн.

«Програми постійно вдосконалюють. Адже мають передбачати всі потрібні заходи для наших захисників та їхніх родин», – наголосив Фахраддін Мухтаров

За словами голови Полтавської обласної організації партії «Слуга Народу» Олексія Устенка, саме допомога військовим та членам їхніх родин є одним із головних напрямків діяльності депутатів партії в радах різних рівнів. 

Також у межах діяльності Полтавської обласної організації партії «Слуга Народу» діє регіональний проєкт «Актуальні питання соціального захисту громадян в умовах воєнного стану». Депутати партії, представники місцевої влади та експерти проводять круглі столи із сім’ями захисників для обговорення проблемних питань. 

«Наші депутати у своїх радах ініціюють виділення коштів на підтримку ЗСУ, створення реабілітаційних центрів, різні програми, спрямовані на допомогу захисникам та їхнім сімʼям. Дякую всім, хто продовжує працювати та ініціювати зміни на місцях, щоб наші військові мали відповідне забезпечення на фронті, отримували належне лікування та комфортно відчували себе в громадах, коли повертаються до цивільного життя», — резюмував Олексій Устенко.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy