Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Разом протидіємо насильству!

  • 137
Разом протидіємо насильству!

Невигадані дитячі й дорослі історії про пережите насильство розповіли широкому загалу. 29 листопада у Полтаві презентували пересувну виставку «Річ у тім» у межах Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Виставку створили за ініціативи МВС, під патронатом Офісу віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної, за участі Першої леді України Олени Зеленської та за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення, ООН Жінки та UNOPS.

В експозиції зібрано 16 фотографій відомих в Україні особистостей – музикантів, акторів, письменників, які через різні предмети розповідають про реальні ситуації з життя людей, постраждалих від насильства.

Виставка стала можливою завдяки об’єднанню зусиль представників Головного управління Нацполіції в області, Полтавської облдержадміністрації та облради, місцевих громадських організацій.

«Тема насильства – дуже стереотипна, тому маємо ще більше розповідати і роз’яснювати про цю проблему, що часто залишається за зачиненими дверима. Наша головна зброя – інформація і вчасна допомога всім, хто цього потребує», – наголосила депутатка міськради, лідерка руху «Зе!Жінки» в Полтаві Катерина Бабіч.

Заступник голови обласної ради, депутат від «Слуги Народу» Олександр Лемешко надав цивільно-правову оцінку насильства в суспільстві.

«Такі вчинки – фізична і моральна шкода. Кожен повинен знати правові, психологічні та юридичні можливості захисту в таких ситуаціях. Держава також приділяє цьому питанню увагу, тому маємо відповідні органи реагування – правоохоронці, центри безоплатної правової допомоги, контакти взаємодії», – додав Лемешко.

За даними Нацсоцслужби, за І півріччя 2021 року від жінок надійшло 86 955 звернень з приводу домашнього насильства, 14 564 звернення надійшло від чоловіків та 1778 – від дітей. Щороку від насильства в Україні страждають понад 150 тисяч жінок. На Полтавщині з початку року зафіксовано понад 10 тис. повідомлень про випадки насильства.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy