Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Працюємо над розвитком медицини в області

  • 93
Працюємо над розвитком медицини в області

За ініціативи голови Полтавської обласної організації партії «Слуга Народу» Олексія Устенка представники Полтавської області зустрілися з міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком. 

«Вважаю, що іноді відвертий прямий діалог результативніший, ніж декілька формальних нарад. Ефективність медицини під час війни – це життя і здоров’я наших героїв-військових та цивільних», – говорить Олексій Устенко. 

Під час обговорення представники місцевої влади мали можливість почути відповіді на найбільш критичні питання, що виникають у тергромадах Полтавщини у сфері медицини. 

«Наше головне завдання – забезпечити повноцінний доступ пацієнтів до медичних послуг. Ми максимально синхронізуємо свої зусилля з місцевою владою щодо кожного окремого госпітального округу при формуванні спроможної мережі медичних закладів та тримаємо у фокусі насамперед інтереси пацієнтів», – зазначив Віктор Ляшко. 

Серед учасників наради перший заступник голови Полтавської облради та депутат від партії «Слуга Народу» Олександр Лемешко, секретар обласної організації партії Валентина Різник та очільники громад Полтавщини – Володимир Нестеренко, Олександр Василенко, Андрій Сімонов, Валентина Бугайова, Віталій Колісніченко, Анатолій Тітенко. 

За словами міністра охорони здоров’я, за минулий рік для покращення якості надання медичної допомоги Міністерство охорони здоров’я України, використовуючи різні джерела фінансування, закупило та доставило до комунальних закладів охорони здоров’я понад 13 тисяч одиниць медичного обладнання на суму 3,1 млрд грн.

«Ми обговорили етапи та шляхи створення на Полтавщині спроможної мережі за принципом госпітального округу, що поділятиметься на кластери. Завдання – організувати якісну медичну допомогу для всіх категорій громадян. Це жителі громад, 194 тисячі ВПО, що проживають у області, військові, засуджені з прифронтових областей, яких прийняли наші заклади виконання покарань», – розповів Олександр Лемешко.

Також на зустрічі порушили питання щодо: 

  • покращення матеріально-технічної бази лікарень за кошт державного бюджету;
  • залучення молодих кваліфікованих фахівців в сільську місцевість;
  • розвитку сімейної медицини в сільській місцевості, формування мережі надання первинної медичної допомоги;
  • особливостей доступу до програми «Доступні ліки»;
  • регулювання діяльності приватних сімейних лікарів і контролю якості їхніх послуг.

«Полтавщина завжди успішно брала участь в пілотних проєктах реформування охорони здоров’я. Зараз навантаження збільшилось, але спільна взаємодія місцевої влади та Міністерства охорони здоров’я сьогодні дають позитивні результати. Такий механізм дає можливість не лише справлятись з поточною діяльністю, а й розвивати медицину в області», – підсумував Олексій Устенко.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy