Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Підтримка аграріїв: на зум-конференції обговорили можливості отримання грантів на розвиток бізнесу

  • 102
Підтримка аграріїв: на зум-конференції обговорили можливості отримання грантів на розвиток бізнесу

Депутат Лохвицької міської ради від партії «Слуга Народу» Григорій Шамрицький постійно підтримує малих аграріїв у Полтавській області. Цього разу долучився до зум-конференції, організованої Агенцією регіонального розвитку Полтавської області «Офіс Євроінтеграції», ГО «Конгрес фермерів Полтавщини», а також департаментом агропромислового розвитку Полтавської ОВА та USAID. Тема зустрічі – «Розвиток агробізнесу на Полтавщині в умовах війни».

У конференції взяли участь близько 50 агровиробників регіону. На зустрічі учасники мали можливість дізнатися про грантову підтримку від міжнародних організацій та урядових програм агробізнесу, про найпоширеніші помилки при подачі заявок на гранти та негативні чинники, що впливають на прийняття рішення щодо присвоєння гранту, а також участь в обласних програмах.

Після початку повномасштабного вторгнення українські аграрії зіткнулися з новими викликами: підвищення цін на пальне, добрива, засоби захисту рослин та інші складові, що призвели до збільшення собівартості виробництва сільськогосподарської продукції, а вартість зернових зменшилася майже вдвічі.

«На сьогодні кожен фермер може розраховувати на підтримку від держави. З 2022 року на порталі Дія можна подати заявку на отримання гранту. Якщо ви маєте наміри започаткувати власну справу або прагнете розвивати свою діяльність, потрібно скористатися цією можливістю», – зазначив Григорій Шамрицький.

Подати заявку щодо отримання гранту на створення або розвиток власного бізнесу та отримати до 250 тис. грн можуть майбутні підприємці, діючі ФОПи або юридичні особи. Також можна подати заявку на отримання гранту на розвиток власного садівництва, ягідництва та виноградарства й отримати до 400 тис. грн за гектар.

Для тих, хто хоче займатися теплицями, можна подати заявку на отримання гранту на розвиток тепличного господарства, де можливо залучити до 7 млн грн. Для створення або розвитку переробного підприємства можна отримати до 8 млн грн.

«Державні гроші виділяють тим, хто готовий розвиватися. І ці кошти повернуться державі у вигляді податків за нових співробітників. Створення робочих місць – обов’язкова умова. Для бізнесу – це допомога в розвитку. Для держави – нові робочі місця і надходження до бюджету», – наголосив Григорій Шамрицький.

Не менш важливою для аграріїв є підтримка міжнародних організацій, фермери мають змогу через платформу ДАР (Державний аграрний реєстр) отримати допомогу у вигляді посівного матеріалу, добрив, а також фінансування.

«В умовах війни будь-який бізнес, зокрема аграрний, має бути готовим до нової реальності та швидких змін, тому отримання чи то фінансової допомоги, чи посівного матеріалу або добрив на сьогодні є ключовою підтримкою малих фермерів», – зауважив Григорій Шамрицький.

Грантові програми – це ефективний інструмент для підтримки та розширення бізнесу. Сьогодні держава надає всі можливості, щоб допомогти аграріям продовжувати власну справу та забезпечувати людей роботою в громадах.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy