Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

На Полтавщині залучають міжнародних партнерів для підтримки ВПО в регіоні

  • 43
На Полтавщині залучають міжнародних партнерів для підтримки ВПО в регіоні

На початку 2024 року Полтавська обласна рада, Полтавська районна рада та ГО «Центр муніципального менеджменту (Хабітат)» уклали генеральну угоду про співпрацю в межах Міжнародної програми UA Habitat Program. Вона передбачає всебічну підтримку переселенців у регіоні.

Сьогодні відбулася нарада, організована обласною владою, щодо реалізації програми. Серед учасників — перший заступник голови обласної ради та депутат від «Слуги Народу» Олександр Лемешко, заступниця міського голови Полтавської громади та депутатка облради від «Слуги Народу» Ольга Величко та начальник відділу з питань соціального захисту внутрішньо переміщених осіб Управління у справах реінтеграції соціального захисту ветеранів та внутрішньо переміщених осіб Полтавської ОВА та депутат Чутівської громади від «Слуги Народу» Сергій Апряткін.

«Реалізація проєкту розпочалася саме з Полтавського району, адже тут проживає найбільша кількість переселенців. На нараді ми обговорили можливі інвестиційні пропозиції, питання державно-приватного партнерства та сформували основні завдання. Якщо проєкт дасть хороші результати на території Полтавського району, то зможемо розширити його на всю область», — розповів Олександр Лемешко.

Нині на Полтавщині проживає близько 180 тисяч ВПО. Першочергові проблеми, що окреслили на нараді, — це забезпечення житлом та робочими місцями.

«Ми повинні розуміти, що багато переселенців не повернуться до своїх домівок. Тому маємо допомогти їм соціалізуватися та забезпечити базові потреби для комфортного проживання. Тільки в Полтавській громаді офіційно — 55 тисяч ВПО. Частина й досі проживає в комунальних закладах. Тому питання житла дуже гостре», — зазначила Ольга Величко.

Співпраця з UA Habitat Program передбачає підтримку в пʼяти напрямках: забезпечення житлом, охорона здоровʼя, соціальний захист, харчування та працевлаштування.

«При підготовці житла потрібно враховувати, щоб у громадах, де проживатимуть люди, були можливості для працевлаштування. Маємо напрацювання щодо залучення міжнародних партнерів задля збільшення робочих місць», — наголосив Сергій Апряткін.

Наразі всі, хто залучений до проєкту, готуються до вебінару з партнерами, що запланований на початок березня.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy