Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Григорій Шамрицький: «Хто не знає історії – не має майбутнього»

  • 271
Григорій Шамрицький: «Хто не знає історії – не має майбутнього»

На Полтавщині презентували книгу «Лохвиччина: фольклорно-етнографічні студії та матеріали». 

Це плід трирічної роботи цілої групи науковців Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології імені Максима Рильського – 556 сторінок із життя краю, його душі та історії, а також наукове опрацювання цієї інформації. 

«Книга є колективною монографією. Це й описи реальних людських доль, сліз і радості, рефлексія колективної душі Лохвиччини, опис її культурного й ментального спадку. А також осмислення наукою феномену цього унікального краю і його місця в серці всієї України. У книзі представлені тематичні розділи, що характеризують місцеві особливості побутування та світосприйняття. Науковці обстежили 22 села колишнього Лохвицького району та місто Лохвиця», – підкреслила голова ГО «Моя провінція» Яніна Алєєва. 

Презентація книги відбувалась у закладах освіти та культури Лохвиччини. Завдяки ініціативі депутатів Лохвицької міської ради від партії «Слуга Народу» Григорія Шамрицького та Юрія Уса цю книгу зможуть побачити та прочитати школярі Лохвицької гімназії № 1, Лохвицької загальноосвітньої школи № 2 та Лохвицької загальноосвітньої школи № 3, а також студенти Лохвицького медичного коледжу. 

Можливість ознайомитись із матеріалами книги також матимуть і жителі сіл Яхники, Лука, Токарі, Бодаква, Безсали та жителі міст Заводське й Лохвиця. 

«Ми маємо вивчати свою історію, історію свого краю, адже хто не знає історії – не має майбутнього! Важливо, щоб культурні та освітні заклади отримали по примірнику книги, і мешканці громади мали змогу ознайомитися із цієї роботою», – наголосив Григорій Шамрицький.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy