Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Чотири місяці спротиву: депутати Полтавської міськради від «Слуги Народу» забезпечують надійний тил

  • 256
Чотири місяці спротиву: депутати Полтавської міськради від «Слуги Народу» забезпечують надійний тил

Депутати Полтавської міської ради від «Слуги Народу» чотири місяці з початку широкомасштабного військового вторгнення росії в Україну активно допомагають військовим амуніцією та технікою, переселенцям – житлом і продуктами харчування, речами першої потреби.

Депутат від “Слуги Народу” Юрій Бражник разом із депутатом Сергієм Іващенком забезпечили військових майже 20 транспортними засобами. Від лютого з метою оборони міста було виготовлено близько 50 тетраподів, що встановлені у місті і на дорогах. Деякі з них перетворили на артоб’єкти. Крім цього, депутати займалися логістикою і доставкою гуманітарної допомоги полтавським бійцям, які захищають країну на передовій. 

Депутатка Катерина Бабіч організувала роботу потужного громадського руху «Оборона Полтави». Велика команда працює за 14 напрямками, надаючи допомогу підрозділам ЗСУ, ТрО, Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС, які дислокуються на Полтавщині і в Харківській, Донецькій, Луганській, Запорізькій, Миколаївській, Сумській, Дніпропетровській, Херсонській, Чернігівській областях. 

За участі і сприяння депутата Вадима Ямщикова вдалося виконати понад 500 замовлень від ЗСУ, СБУ, НГУ та підрозділів тероборони. «Волонтерська платформа» як окремий підрозділ ГР «Оборони Полтави» зібрала понад 6 млн гривень. Забезпечили бійців амуніцією на понад 500 позицій, технікою та комплектуючими на більш як 200 одиниць, аптечками та медикаментами на 300 позицій і транспортом – 5 автівок. Робота триває і надалі.

Депутатка міськради Євгенія Янко – одна із організаторів пекарні, яка функціонує у Полтаві, з виготовлення пиріжків для штабів ТрО, ЗСУ та переселенців. Її організували майже «з нуля». Дріжджове тісто на пироги замішують за перевіреним рецептом, яким поділилась завідувачка виробництва однієї зі шкіл міста Надія Хоменко. За час роботи пекарні вже роздано більше ніж 90 000 виробів, на Великдень було виготовлено майже 500 пасок. Крім цього, команда волонтерів виготовляє ще один продукт – «Полтавський снікерс» – сало із часником і спеціями, його також роздають військовим і цивільному населенню.

Депутатка Полтавської міськради Світлана Нестуля з початку повномасштабного вторгнення росії сприяла забезпеченню житлом близько 3500 переселенців, з яких 72 дитини, із Сум, Охтирки, Харкова й інших міст. В перший тиждень пересушено 1500 кг хліба для продовольчих наборів.

З ініціативи Світлани Нестулі продовжується робота «Університету третього віку», найстаршій слухачці якого 84 роки. В перші дні війни відбулася зустріч для учасників «УТВ» щодо психологічної допомоги в стресовій ситуації, розповіли про алгоритм дій під час повітряних тривог, про розташування місць укриття, поводження з небезпечними предметами, як стати волонтером. Мешканці Полтави і переселенці – учасники «УТВ» залучені до виготовлення маскувальних елементів на базі ГР «Оборона Полтави». Крім цього, за сприяння депутатки реалізуються освітні програми для родин переселенців з дітьми – вже проведено більш як 24 занять, понад 350 осіб пройшли курси з надання домедичної допомоги. Триває співпраця із Товариством «Червоного Хреста». Вдалося забезпечити ковдрами, матрацами, подушками місця проживання ВПО.

Депутат міськради Сергій Марюхненко також з перших днів знаходив у місті та відвантажував конструкції для будівництва блокпостів в Полтаві та передмісті. Потім забезпечував військовим спорядженням – раціями, генераторами, обладнанням для авто, фінансував закупку компонентів для збирання медичних аптечок для ЗСУ, а також спецвзуття.

Крім цього, проводилася робота з розселення переселенців, пошуку житла, зокрема для сімей із тваринами, а також забезпечення їх необхідними побутовими речами, їжею тощо. Також Сергій Марюхненко організовував складські приміщення для зберігання і розвантаження гуманітарної допомоги для ЗСУ.

З перших днів війни депутат Антон Ярмолюк почав допомагати в укріпленні блокпостів з найгарячіших напрямків – Харківського та Сумського. Загалом збудовано 7 блокпостів різного ступеня складності.  При взаємодії із підприємцями міста зібрано та передано/розміщено:

  • понад 170 фундаментних блоків;  
  • понад 100 машино-годин роботи маніпулятора; 
  • понад 50 їжаків проти важкої ворожої техніки ворога; 
  • понад 20 металевих щитів з бійницями.

Також депутат на постійній основі співпрацює та залучає міжнародних партнерів і донорів, які передають в Полтавську область гуманітарну допомогу.

Депутатка Марина Пілатова з першого дня війни систематично допомагає ЗСУ, ТрО та переселенцям. У співпраці з трьома громадським та благодійними організаціями створено “Полтавське волонтерське об’єднання”, яке займається пошуком, доставкою і розповсюдженням гуманітарної допомоги ВПО у Полтавській ТГ та населенню, яке залишилося в постраждалих регіонах, а також здійснювало евакуацію мешканців Харківської області. Завдяки збору коштів на платформі ЗМІСТ за майже 4 місяці повномасштабного вторгнення зібрано вже більше 1,3 млн грн і придбано 16 тепловізорів, квадроцикл, глушник дронів, тепловізійний модуль, які були передані військовим підрозділам, закуплено тканину для пошиття бронежилетів. Наразі тривають збори на пікап та тепловізори для військових на передовій.

Крім цього, депутатка координує роботу дитячої точки “Спільно” від ЮНІСЕФ. Команда підтримує батьків і дітей – проводяться різноманітні ігри, розвиваючі заняття, майстер-класи для дітей ВПО та тренінги та консультації для їхніх батьків. За цей час локацію ЮНІСЕФ відвідало понад 1700 дітей, надано консультаційну допомогу понад 1,5 тисячі ВПО, а майстер-класи та тренінги відвідало понад 500 дітей.

Народний депутат від «Слуги Народу» Олексій Устенко резюмує:

«Місто сьогодні прийняло велику кількість переселенців з різних регіонів. Наші депутати наразі роблять все, аби всі були забезпечені необхідними речами, одягом, медикаментами. Неймовірну роботу також було пророблено в рамках допомоги нашим військовим. Спільними зусиллями наближаємо перемогу над ворогом!»

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy