Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

20 відсотків з бюджету Лохвицької громади направлять на ЗСУ за ініціативи депутата від «Слуги Народу» Григорія Шамрицького

  • 409
20 відсотків з бюджету Лохвицької громади направлять на ЗСУ за ініціативи депутата від «Слуги Народу» Григорія Шамрицького

Депутат Лохвицької міськради від партії «Слуга Народу» Григорій Шамрицький направив два депутатські запити щодо збільшення виплат військовим на лікування та збільшення фінансування ЗСУ з міського бюджету на 2024 рік. На останній сесії ці ініціативи підтримав депутатський корпус.

У Лохвицькій громаді відбулася бюджетна сесія. За результатами якої на потреби Збройних сил України передбачено 20 відсотків від загального обсягу бюджету. Це стало можливим завдяки ініціативі депутата від «Слуги Народу» Григорія Шамрицького, який напередодні подав відповідний депутатський запит, тому ці питання винесли на голосування під час сесійного засідання.

«До цього бюджет, що ми мали розглядати, взагалі не містив фінансування ЗСУ. Я не розумію, який сенс приймати бюджет ремонту доріг, будівель, концертів і інших статей витрат, якщо не виділяємо кошти на підтримку тих, завдяки кому ми маємо можливість продовжувати розвиток і утримання громад. Тому подав відповідний запит, який підтримали інші депутати», – розповідає Григорій Шамрицький.

За його словами, 5,6 млн грн вже виділено на потреби армії, але буде збільшено не менш ніж на 20 відсотків, решту коштів голова громади пообіцяв направити із вільних залишків.

Також депутати підтримали запит Григорія Шамрицького щодо збільшення виплат на лікування військових.

«У громаді є надання одноразової допомоги на лікування у розмірі 10 тисяч гривень, незалежно від характеру отриманих ушкоджень. Я ж запропонував збільшити суму до 50 тисяч гривень і розглядати кожен випадок окремо. Адже бійці отримують зовсім різні травми і часом потребують дорожчого та тривалішого лікування», – пояснив депутат.

Відповідну програму мають створити в міськраді до кінця січня.

«Сьогодні кожен має направляти свої сили на підтримку армії, адже саме від наших захисників залежить свобода нашої країни. Тому допомога ЗСУ має бути пріоритетом для кожної з громад», — зазначив Григорій Шамрицький.

За словами голови Полтавської обласної організації партії «Слуга Народу» Олексія Устенка, саме допомога військовим є одним із головних напрямків діяльності депутатів партії в радах різних рівнів.

«Наші депутати у своїх радах ініціюють виділення коштів на підтримку ЗСУ, створення реабілітаційних центрів, різні програми, спрямовані на допомогу захисникам та їхнім сімʼям. Дякую всім, хто продовжує працювати та ініціювати зміни на місцях, щоб наші військові мали відповідне забезпечення на фронті, отримували належне лікування та комфортно відчували себе в громадах, коли повертаються до цивільного життя», — резюмував Олексій Устенко.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy