Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Процес відновлення України - те, що сьогодні турбує всіх нас

  • 9
Процес відновлення України - те, що сьогодні турбує всіх нас

Представники «Слуги Народу» Одещини взяли участь у Форумі регіонального лідерства «Єднаємо лідерів та лідерок – змінюємо країну», організованому Ukraine – USAID Україна та NDI Ukraine – National Democratic Institute, у Києві.

Формування нової генерації лідерів та лідерок, спроможних долучитися до процесу відновлення України, – це головна тема, яку обговорювали голови територіальних громад, депутати та депутатки місцевих рад, активісти партійних рухів Зе!Жінки та ЗеМолодіжка тощо. «Органи місцевого самоврядування мають боротися за те, щоб мешканці їхніх громад залишалися жити в цих громадах. Адже майбутнє України залежить від збереження її людського капіталу», – підкреслила голова партії «Слуга Народу» Олена Шуляк. «Активна робота регіональних лідерок допомагає ухвалювати важливі рішення на рівні парламенту й формувати кадровий резерв держави. Жіноче лідерство в нашій партії дуже потужне», – підкреслила народна депутатка від «Слуги Народу», політична лідерка руху Зе!Жінки Марина Бардіна.

Від Одещини участь у форумі взяли голова Одеської міської організації партії «Слуга Народу» Віктор Масланич, депутат Таїровської селищної ради Вілін Цандр, депутатка Фонтанської сільської ради, лідерка руху Зе!Жінки Одеського району Альона Вавілова, депутатка Таїровської селищної ради, лідерка руху Зе!Жінки у м. Одеса Світлана Мораитес.

Низка питань: роль громад у формуванні майбутнього країни, важливість розбудови молодіжних мереж і проєктів, жіноче лідерство, кейс проєкту «Сильні України»: як ветерани завдяки єднанню та спорту повертаються до повноцінного життя, децентралізація – фундамент успішної країни, інструменти мотивації та утримання найкращих кадрів у регіонах – були обговорені під час панельної дискусії «Майбутнє України: формування нової генерації відповідальних регіональних лідерів» у першій частині заходу.

Питання міжнародної підтримки регіонів, відновлення та розвитку громад, чому важливо діяти вже зараз, проєкти, які допомагають ВПО, були обговорені під час панельної дискусії «Робота в умовах війни: від місцевих ініціатив до національної перемоги» під час другого етапу форуму.

Світлана Мораитес виступила з презентацією щодо роботи з внутрішньо переміщеними особами та особами, які постраждали від війни, на прикладі Таїровської ТГ. Ця громада на Одещині з початку вторгнення прийняла 8668 ВПО, з них 1645 – діти, 392 – особи з інвалідністю, і досвід щоденної роботи із цими категоріями громадян у депутатки справді унікальний.

«Форум був націлений на створення механізму спільних дій для подолання сучасних викликів, які постають в усіх сферах суспільного та політичного життя, – зауважила Світлана Мораитес. – Щира подяка організаторам – Ukraine – USAID Україна та NDI Ukraine – National Democratic Institute – за такий потужний захід».

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy