Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

На Одещині буде створено регіональний реабілітаційний центр

  • 8
На Одещині буде створено регіональний реабілітаційний центр

Питання створення регіонального реабілітаційного центру на території Ізмаїльського району обговорили під час наради під головуванням заступниці міністра охорони здоров’я України з питань європейської інтеграції Марини Слобідниченко.

Участь у заході в режимі відеозвʼязку взяли представники «Слуги Народу» – депутат Одеської обласної ради, голова Ізмаїльської РВА Родіон Абашев та його перший заступник, депутат Ізмаїльської міськради Сергій Проданов. До наради долучилися представники обласної та районної влади, керівники медичних установ району. Обговорили деталі облаштування центру, відкриття якого планується на кінець поточного року.

«В закладі проводитиметься реабілітація військових, що передбачає консультації та індивідуальний супровід лікарями, заняття в спеціально облаштованих залах та нейросенсорних кімнатах з реабілітологами та ерготерапевтами, а також лікувальний масаж, гідрокінезотерапію в басейні на спеціальних тренажерах, лікування грязями Куяльника, ударно-хвильову терапію та апаратну фізіотерапію», – розповів Родіон Абашев.

Цей медичний заклад з паліативним відділенням міститиме зали фізичної реабілітації, кабінети апаратної фізіотерапії, ерготерапії, масажні, маніпуляційну, перев’язувальну, а також інклюзивні палати.Відділення розраховане на 90 ліжок із сучасним обладнанням і професійними мультидисциплінарними командами та на 15 ліжок психіатрично-паліативного профілю.

Орієнтовна вартість проєкту становить 140 млн грн, з яких близько 10 млн грн виділили з обласного бюджету на капітальний ремонт приміщення та закупівлю необхідного обладнання. Іншу частину планується покрити за рахунок міжнародної допомоги, благодійників і волонтерів, а в якості організаційної підтримки використовувати досвід румунських колег з міста Тімішоара

.«Такий лікувальний заклад є вкрай необхідним сьогодні, під час активних бойових дій в країні, – зауважив очільник Одеської обласної ради від «Слуги Народу» Григорій Діденко. – Використання сучасних розробок в галузі реабілітації полегшить стан пацієнтів, допоможе їм повернутися до повноцінного життя».

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy