Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Зміна умов для отримання громадянства України, збільшення видатків на оборону та визнання незалежності Ічкерії: результати двох пленарних днів ВРУ

  • 239
Зміна умов для отримання громадянства України, збільшення видатків на оборону та визнання незалежності Ічкерії: результати двох пленарних днів ВРУ

У стінах Верховної Ради України минули два дні пленарних засідань, на яких народні депутати від партії «Слуга Народу» підтримали низку важливих законопроєктів. Вони спрямовані на забезпечення діяльності різних сфер життя держави і суспільства, тож нардепи вирішили:

  • Збільшити фінансування усього сектору оборони додатково на 387 мільярдів гривень.

«Законопроєкт дасть можливість направити кошти на вирішення актуального питання виплати грошового забезпечення особовому складу органів сектору безпеки і оборони України у четвертому кварталі цього року. Видатки загального фонду будуть збільшені на 386,8 мільярдів гривень за рахунок здійснення додаткових внутрішніх запозичень», – зазначив народний депутат Олександр Пасічний.

  • Змінити умови видачі громадянства України.

Відтепер аби отримати громадянство України охочі повинні подати заяву про те, що у разі набуття громадянства вони зобов’язуються скласти іспити з основ Конституції України, історії України, на рівень володіння державною мовою та протягом двох років надати документи про складання таких іспитів.

  • Затвердити особливості призову на строкову військову службу та діяльності призовних комісій під час дії воєнного стану.

«Згідно з законом, під час дії воєнного стану, призов на строкову військову службу не проводиться, а призовні комісії створюються для розгляду питань щодо організації медичного огляду осіб, які перебувають на військовому обліку», – прокоментував народний депутат Артем Чорноморов.

  • Визнати Чеченську республіку Ічкерія тимчасово окупованою російською федерацією.

«Верховна Рада засудила вчинення геноциду чеченського народу. Сподіваємось ООН та міжнародні організації якнайшвидше відреагують на наш заклик розслідувати злочини росії проти інших народів», – закликав народний депутат Ігор Копитін.

  • Засудити підтримку Іраном збройної агресії рф проти України.

«Ісламська республіка Іран постачає росії БПЛА, які щодня загрожують тисячам життів мирних українців. ВРУ ухвалила заяву, яка закликає Іран припинити постачання зброї, а міжнародну спільноту – провести розслідування, яким чином іранські виробники отримують доступ до технологій, які використовуються для створення цієї зброї», – розповів народний депутат Максим Дирдін.

  • Відновити систему оформлення прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

«Основні ідеї полягають у тому, що бізнес не буде платити втрати с/г виробництва, як це раніше робили при зміні цільового призначення ділянок. Це стимул для інтенсивної релокації підприємств у більш безпечні регіони та будівництва індустріальних парків. Також надається можливість будувати на землях Укрзалізниці транспортні термінали та склади за кошти приватних інвесторів», – пояснив народний депутат Олександр Гайду.

  • Затвердити особливості ліцензування на автомобільному транспорті відповідно до положень Регламенту ЄС.

«Законопроєкт має на меті вдосконалення законодавчого врегулювання ринку послуг автомобільного транспорту в Україні, задоволення потреб суспільства й економіки у перевезенні пасажирів та вантажів, безпеки перевезень, а також адаптації норм законодавства України до норм актів ЄС», – повідомив народний депутат Ігор Негулевський.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy