Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

«З 95% зруйнованого селища, вже вдалося відновити близько 70%», – Сергій Пересунько про відбудову Широківської громади

  • 8
«З 95% зруйнованого селища, вже вдалося відновити близько 70%», – Сергій Пересунько про відбудову Широківської громади

Широківська громада розташована неподалік від Снігурівської, й у 2022 році одне із 7 сіл громади було окуповане. Проте решта населених пунктів, включно із Широким, були в зоні активних бойових дій. Голова громади від партії «Слуга Народу» Сергій Пересунько розповів, як сьогодні живе майже зруйнована громада. 

За його словами, з 95 % зруйнованих будинків у Широкому вдалося відновити вже близько 70 %. Загалом у громаді відновили 362 житлових будинки. Крім того, місцева влада активно співпрацює з міжнародними організаціями та фондами, завдяки чому вже відбудовано багато обʼєктів інфраструктури, необхідних для життя людей. 

«Найперше – водопостачання. Водонапірні вежі були майже всі зруйновані, проте на сьогодні в громаді розробляємо проєктно-кошторисну документацію на реконструкцію системи водопостачання в Новопетрівці, окремо вже зробили водозабірну свердловину з бюветом у Широкому. Такий же проєкт уже реалізували в Червоній Долині, а також встановили башти на свердловини в Любиному та Новопетрівці. Додатково встановили водоочисні установки в Червоній Долині, Широкому та Новопетрівці», – розповів докладніше Сергій Пересунько. 

Крім відновлення водопостачання, у громаді також працюють над відбудовою зруйнованих соціальних обʼєктів – шкіл, ЦНАПів, амбулаторій тощо. Зокрема, розробляється проєкт будівництва нової школи в Червоній Долині, а також встановлено вікна та двері в Новопетрівській гімназії з початковою школою. Для задоволення освітніх потреб тут також працюють над облаштуванням освітніх центрів. Для одного з таких у Червоній Долині зараз роблять капітальний ремонт у приміщенні будинку культури. Окремо виконують роботи з капремонту ще двох приміщень у Широкому. Тут уже відновили дах, встановили вікна та двері. 

«Для надання адміністративних послуг населенню громада також працює над будівництвом нового ЦНАПУ в селі Широке. Уже виготовили ПКД та отримали експертний звіт, розпочалося будівництво. Окремий напрям – відновлення доступу до медицини. На сьогодні вже відремонтовано дах, встановлено вікна та двері, а також завершено капітальний ремонт в амбулаторії Широкого, куди було пряме влучання ворожого снаряду. Відновлення триває, ще багато роботи попереду, але перші результати вже є і значні. Завдяки цим відбудованим обʼєктам люди продовжують повертатися з евакуації до рідних домівок», – наголосив Сергій Пересунько. 

«Широківська громада – приклад незламності і того, як має тривати відбудова майже зруйнованих сіл та міст. Відновлення водопостачання, інших комунікацій, закладів освіти та охорони здоровʼя – основні чинники для повернення людей додому. Своєю чергою, це відновлення економіки громади. Варто зауважити, що триває програма єВідновлення, і Миколаївщина вражає темпами відбудови», – зазначив голова облорганізації партії «Слуга Народу» Олександр Пасічний.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy