Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

єВідновлення: Ірина Пономарьова розповіла про роботу програми в Новоодеській громаді

  • 11
єВідновлення: Ірина Пономарьова розповіла про роботу програми в Новоодеській громаді

Майже рік в Україні працює державна програма єВідновлення, згідно з якою люди, чиї будинки були пошкоджені або зруйновані внаслідок бойових дій, можуть отримати компенсацію для проведення ремонту або придбання нового житла. У Новій Одесі приліт був у вересні 2022 року. У результаті було пошкоджено та зруйновано майже 80 цивільних обʼєктів. Депутатка Новоодеської міської ради від партії «Слуга Народу» Ірина Пономарьова розповіла, що за ініціативи депутатів міськради від партії «Слуга Народу» в громаді розпочала роботу спеціальна комісія, що проводить обстеження будівель для визначення компенсацій. 

«У багатьох тергромадах порядок виплати компенсації почав інтенсивно втілюватися ще минулого року, проте в нашій громаді цей процес був дещо загальмований. Цьогоріч у березні розпочався розгляд перших заяв та затвердження рішень щодо надання компенсацій за пошкоджені об’єкти нерухомого майна. З ними можна ознайомитися на офіційній сторінці Новоодеської міської ради», – розповіла Ірина Пономарьова. 

Депутатка надала перелік рекомендацій для населення, що допоможуть пришвидшити отримання компенсацій. Зокрема, це: 

  • Контроль подачі заяви про нарахування таких компенсацій. Наразі є два дієвих способи це зробити: перший – через портал «Дія» з використанням електронної публічної послуги «єВідновлення», другий – ЦНАП. 
  • Збір чеків про купівлю будівельних матеріалів, що придбали для відновлення пошкодженого майна. «Компенсації зможуть отримати ті власники пошкодженого житлового майна, які вже відновили свої будівлі за власний кошт. Також законодавці розглядають можливість компенсацій за господарські, адміністративні та тимчасові споруди», – пояснила Ірина Пономарьова. 
  • Обов’язково необхідно мати акти обстеження пошкодженого та зруйнованого майна або витяг із реєстру пошкодженого і зруйнованого майна. Також депутатка наголосила, що абсолютно все пошкоджене майно, господарські будівлі та тимчасові споруди повинні бути обстежені та заактовані. 

«Кожен випадок індивідуальний, тому раджу звертатися за допомогою на гарячу лінію за номером – 0685075090, де висококваліфіковані юристи пояснять усі нюанси вашої справи. Крім гарячої лінії, люди можуть звертатися до міської ради», – додала вона. 

«Кошти на програму єВідновлення виділяються з бюджету Державного фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф. Минулого року ця сума склала понад 10 мільярдів гривень. Фінансування по цій програмі виділяється відповідно до потреби та розрахунків. Проте точно можу сказати, що програма триватиме й надалі, адже наше завдання – дати людям можливість повернутися до власних домівок та відбудувати втрачене. Є приклади, коли люди втратили будинок у селі та за сертифікати придбали квартиру в місті. Тобто програма працює та має дуже гарні показники», – розповів деталі голова облорганізації партії «Слуга Народу» Олександр Пасічний.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy