Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Третій раунд переговорів із росіянами відбудеться завтра або післязавтра, - Подоляк

  • 245
Третій раунд переговорів  із росіянами відбудеться завтра або післязавтра, - Подоляк

У Львові відбулася пресконференція Давида Арахамії, очільника фракції «Слуга Народу» у ВРУ та Михайла Подоляка, радника голови ОПУ, які беруть участь у переговорах із Росією.

Зокрема, вони наголосили, що партнери значно підсилюють позиції України в перемовинах.

Президент України Володимир Зеленський не буде погоджуватися на умови країни-агресора, які можуть порушити територіальну цілісність та свободу України.

За словами Михайла Подоляка, Росія не очікувала на потужний спротив України: окупанти сподівалися, що за три дні завершать так звану «військову операцію».

Європа і світ також не вважали, що Україна триматиметься так довго, але повірили в нашу перемогу.

«Ми всі розуміємо мотиви російської сторони. Ми розуміємо, що вони хочуть, яка в них мотивація… І ми не ті люди, з якими можна говорити зверхньо», – наголосив радник очільника Офісу Президента Михайло Подоляк.

Давид Арахамія заявив, що, ймовірно, Росія не має значного впливу та контролю на «кадирівців», які захопили українські атомні об’єкти.

«Зараз на атомних станціях керують так звані «кадирівці». Вони вбили фахівців, які краще за всіх знали, як контролювати ядерну безпеку. Ні ми, ні навіть Росія зараз не можемо гарантувати, що вирішать робити ці чеченські бойовики. На переговорах ми пропонували російській стороні забезпечити захист тридцятикілометрової зони навколо атомних об’єктів. Вони не погодилися. Не виключено, що «кадирівці» будуть шантажувати потім і Росію, вимагаючи, наприклад, незалежності Чечні», – припустив очільник фракції «Слуга Народу» у Верховній Раді України.

 Третій раунд переговорів із росіянами, як повідомив Михайло Подоляк, відбудеться завтра або післязавтра.

 Пріоритетні питання – припинення вогню та гуманітарні коридори.

Фото: Львівська обласна військова адміністрація

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy