Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Тетяна Новикова: «Наші земляки можуть звернутися до координаційних центрів допомоги ВПО в різних містах України»

  • 190
Тетяна Новикова: «Наші земляки можуть звернутися до координаційних центрів допомоги ВПО в різних містах України»

Координаційні центри допомоги внутрішньо переміщеним особам Луганщини діють у різних містах України. Депутатки Щастинської районної ради від політичної партії «Слуга Народу» Тетяна Новикова та Олена Коробка сприяють наданню підтримки ВПО в таких закладах.

Про те, чим корисні ці центри для переселенців, які мають результати роботи та яка процедура звернення ВПО, депутатки розповіли у своїх коментарях.

«Луганська обласна державна адміністрація – обласна військова адміністрація минулого року для підтримки внутрішньо переміщених осіб із Луганської області ініціювала створення гуманітарних хабів на території України. Щастинська ж РВА в межах цієї ініціативи відкрила координаційні центри допомоги ВПО Луганщини в містах Кропивницький, Одеса та Суми. У таких центрах переміщені особи можуть отримати допомогу різної спрямованості. Йдеться про забезпечення соціального захисту, надання інформаційних, юридичних послуг, сприяння вирішенню житлових питань, проблем, пов’язаних із працевлаштуванням, тощо», – роз’яснює Тетяна Новикова.

Депутатки розповіли, що в координаційних центрах постійно надається гуманітарна допомога, первинна правова підтримка, консультації для безробітних ВПО, ведуть прийоми лікарі-терапевти та надають консультації психологи.

Наприклад, за підтримки представників чеської гуманітарної організації «Людина в біді» в рамках реалізації проєкту SDC, Міжнародної організації з міграції (МОМ) Агентства ООН із питань міграції, БФ «Право на Захист» та ГО «Проліска» надається допомога з психологічної адаптації ВПО. У центрах можна отримати й інші види допомоги за підтримки низки міжнародних організацій та благодійних фондів, зокрема, Норвезької ради в справах біженців.

«Лише за три місяці цього року в координаційних центрах отримали допомогу вже понад 5,5 тис. внутрішньо переміщених осіб, видано понад 10 тис. продуктових наборів», – розповіла Олена Коробка.

Звернутися в координаційні центри допомоги ВПО Луганщини Щастинської РДА можна як онлайн, так і офлайн.

Кропивницький. За адресою: вулиця Дарвіна, 25, за телефоном гарячої лінії центру: 099 530 75 96 або отримати інформацію в телеграм-каналі «Координаційний Центр Кроп-Луг»: https://t.me/Krop_Lug.

Одеса. За адресою: вул. Катерининська, 32, за телефоном гарячої лінії: 099 013 2026 або отримати інформацію на сторінці в мережі «Фейсбук» – «Координаційний центр ВПО Луганщини в місті Одеса».

Суми. За адресою: вул. Першотравнева, 29 (кабінет 2), за телефоном гарячої лінії: 063 551 35 11 або отримати інформацію в телеграм-каналі «Гуманітарний хаб м. Суми».

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy