Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Підсумки роботи Київської обласної ради у 2023 році підбили під час чергової сесії

  • 22
Підсумки роботи Київської обласної ради у 2023 році підбили під час чергової сесії

Під час засідання чергової 25-ї сесії начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко підбив підсумки роботи та прозвітував про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку області у 2023 році.

Допомога армії: торік Київська ОВА разом із районами, громадами, відповідальним бізнесом передала на потреби мобільних вогневих груп 75 пікапів. Автівки оснащені всім необхідним обладнанням для ефективного виконання бойових завдань. За кошти бюджетів області та громад було закуплено та передано понад тисячу FPV-дронів, вантажівки, автокран, екскаватор, мікроавтобус, пікапи тощо.

Освіта: увагу було акцентовано на безпеку освітнього процесу. У школах та садках торік облаштовано 221 укриття. Загалом їх понад 1,2 тис. Будівництво та ремонт укриттів триває.

В області активно впроваджується реформа шкільного харчування, ініційована першою леді України Оленою Зеленською. У Бучанській громаді побудовано фабрику-кухню, яка харчуватиме заклади освіти трьох громад.

Відбудова: завдяки реалізації низки програм уже відновили повністю або частково майже 17 тис. об’єктів. Основна частина – це багатоквартирні та приватні будинки – понад 15 тис. об’єктів.

Медична галузь: затверджено Перелік закладів охорони здоров’я спроможної мережі та План розвитку на 2023–2025 роки Київського обласного госпітального округу. У Київській області створено програму «Ментальне здоров’я – нейромережа Київщини».

Підтримка, лікування та реабілітація військових. З обласного бюджету надано матеріальну допомогу ветеранам на суму понад 57 млн грн. Крім того, 271 ветеран війни та члени сімей загиблих отримали компенсацію на купівлю житла на суму понад 600 млн грн.

Економіка: Київщина залишається в пʼятірці лідерів серед бізнес-привабливих регіонів. Торік в області зареєструвалося майже 14 тисяч нових суб’єктів господарювання.

Окрім звітування, на засіданні депутати обласної ради розглянули 59 питань порядку денного.

«Затвердили звіти низки обласних програм, що стосуються соціально-економічного та культурного розвитку, медичної сфери, підтримки внутрішньо переміщених осіб, заходів безпеки, екологічного розвитку тощо.

Внесли зміни до деяких обласних програм. З основного – збільшили фінансування заходів Київської обласної програми «Здоров’я Київщини на 2024–2026 роки» у 2024 році на 54 мільйони 874 тис. грн.

Під час сесії отримав почесну грамоту від голови Київської ОДА. Важлива і приємна нагорода. Це спільне надбання всіх, хто активно допомагає з виробництвом безпілотників для наших воїнів», – розповів депутат Київської обласної ради від «Слуги Народу» Вадим Геращенко.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy