Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Лілія Пашинна про ситуацію з «Київміськбуд»: «Досить тримати в заручниках 40 тисяч людей»

  • 111
Лілія Пашинна про ситуацію з «Київміськбуд»: «Досить тримати в заручниках 40 тисяч людей»

Інвестори компанії «Київміськбуд» проводять мітинги під міською адміністрацією столиці з однією вимогою – добудувати житлові комплекси, в яких люди придбали квартири та надати їм можливість жити у власних оселях.

Наразі, за словами депутатки Київської міської ради від партії «Слуга Народу», першої заступниці голови постійної комісії міськради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестиційної діяльності Лілії Пашинної, 16 комплексів залишаються недобудованими. 

Загалом аж 40 тисяч людей (!) чекають на добудову своїх квартир. Серед них – військові, люди похилого віку, вимушені переселенці. 

За словами Лілії Пашинної, ситуацію вже можна було вирішити. Для цього необхідно вжити ряд кроків, частину з яких вже зроблено. По-перше, звільнено з посади президента «Київміськбуду» Ігоря Кушніра. Інвестори компанії домагалися цього близько року. 

По-друге, новий очільник компанії, перш за все, має запустити незалежний аудит «Київміськбуду» та розробити план виходу забудовника з критичної ситуації. «Наразі у компанії новий очільник. Не маючи особливих ілюзій щодо його діяльності, вважаю, що вивести «Київміськбуд» із критичної ситуації, в якій він опинився, та забезпечити інвесторів компанії житлом має бути для нового керівника принциповим питанням», – наголошує Лілія Пашинна. 

По-третє, за її словами, актуальним є питання наглядової ради компанії, а саме: її склад. Члени наглядової ради мають в межах повноважень контролювати діяльність керівництва компанії, а не бездіяти. 

Крім того, Лілія Пашинна нагадує, що на «Київміськбуд» припадає третина будівельного ринку столиці. «Саме в інтересах жителів міста забудовник і має працювати, а не тримати в заручниках 40 тисяч людей», – підсумовує депутатка міськради.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy