Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Андрій Вітренко: «Необхідно дослідити фірми-переможці тендерів на проведення робіт в метро та їх реальних бенефіціарів»

  • 9
Андрій Вітренко: «Необхідно дослідити фірми-переможці тендерів на проведення робіт в метро та їх реальних бенефіціарів»

Голова фракції «Слуга Народу» та бюджетної комісії в Київраді Андрій Вітренко і депутат міськради Микола Конопелько взяли участь у засіданні тимчасової спеціальної комісії (ТСК) Верховної Ради щодо ефективності функціонування міської влади в Києві. Перше засідання ТСК відбулось у четвер, 21 березня, та було присвячене темі функціонування столичного метрополітену.

Андрій Вітренко озвучив суми коштів, виділених на різноманітні роботи в метрополітені минулого та поточного року. Так, у 2023 році із загального фонду міського бюджету було виділено 3,2 млрд грн, зі спеціального – 8,3 млрд грн. У 2024 році із загального фонду передбачено 3,2 млрд грн, зі спеціального фонду – 9,6 млрд грн. Тобто мова йде про великі суми коштів.

Водночас цього місяця журналісти Bihus.Info випустили два розслідування. Перше – про незадеклароване майно очільника КП «Київський метрополітен» (2014-2024) Віктора Брагінського, яке оцінюється десятками мільйонів гривень. Друге – про замовлення та оплату метрополітеном робіт у дотичних до Брагінського підрядників.

Враховуючи ці факти, Андрій Вітренко вважає, що необхідно дослідити фірми-переможці тендерів на проведення робіт в підземці та їх реальних бенефіціарів.

«Як всі ми бачимо на практиці, шалені суми коштів можуть потекти в «правильні» кишені, а результату ми так і не побачимо», – підсумовує він.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy