Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Зелені принципи відновлення України: якою має бути стратегія відбудови?

  • 12
Зелені принципи відновлення України: якою має бути стратегія відбудови?

Нині триває масштабна робота з пошуку ресурсів і напрацювання алгоритмів відновлення України після повномасштабної війни. Дискусія щодо того, як у всі ці процеси інтегрувати «зелені» пріоритети і найкращий міжнародний досвід, відбулась на слуханнях «Відбудова України за європейськими принципами зеленого відновлення». Ініціювала обговорення народна депутатка від фракції «Слуга Народу», заступниця Комітету ВР з питань екологічної політики та природокористування Олена Криворучкіна.

Непоправна шкода, якої завдав і завдає ворог, вимагає від України врахування екологічного компонента на всіх етапах відбудови. Екологічні матеріали, зонування територій з урахуванням зеленої складової, масове впровадження енергоефективних практик із використанням енергії з ВДЕ – ця робота має бути комплексною і опиратись вже на модерні тенденції.

«Всі знають, що ми хочемо використовувати сучасні технології, впроваджувати європейські стандарти та точно не відбудовувати ту чи іншу інфраструктуру за застарілими радянськими практиками», – зазначила очільниця партії «Слуга Народу» Олена Шуляк.

Масштаб задачі викликає необхідність об’єднання ресурсів різних міністерств, парламентських комітетів, міжнародних профільних організацій та експертів. Важлива і роль молоді, яка долучатиметься до контролю і впровадження екологічних практик. Зокрема, захід відвідали і прихильники руху «Зе!Молодіжка Кривий Ріг», які першими в Україні долучились до відродженого руху громадських екоінспекторів.

Слухання стали однією з таких платформ, де вдалось окреслити напрямки «зеленої» відбудови. В подальшому запланована робота вже над напрацюванням конкретних інструментів та механізмів.

«Слоган «Відбудувати екологічніше, ніж було» має стати одним із керівних принципів відновлення країни. Досягнення Україною цієї амбітної мети вимагатиме спільних зусиль багатьох стейкхолдерів. Висловлюю вдячність усім міжнародним партнерам, і, зокрема, UNDP за те, що підтримуєте Україну не лише на словах, а й реальними справами!» – наголосила Олена Криворучкіна.

Більше – у матеріалі (https://sluga-narodu.com/olena-kryvoruchkina-zelene-vidnovlennia-osnova-stratehii-vidbudovy-ukrainy/) від «Слуги Народу»

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy