Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Партія «Слуга Народу» закликає чиновників і міські політсили об’єднати зусилля для безпеки криворіжців

  • 264
Партія «Слуга Народу» закликає чиновників і міські політсили об’єднати зусилля для безпеки криворіжців

Депутат міської ради від партії «Слуга Народу» і боєць Криворізького батальйону тероборони Максим Трач відвідав управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення виконкому міськради, щоб переконатися, наскільки гарантованою є безпека городян. За результатами зустрічі було сформульовано низку пропозицій, що зроблять цивільний захист дієвим.

Система оповіщення

При будь-якій надзвичайній ситуації має спрацювати система сповіщення. Кривий Ріг обладнаний системою зі статусом регіональної. Вона передбачає увімкнення 140 сирен централізованого включення по місту і працює завдяки аналоговій дротовій лінії. Але дроти місцями пошкоджені мисливцями за металом. Розроблений в 2017 році проєкт місцевої системи сповіщення потребував корегування і втілений не був. Тож стає необхідність оперативно налагодити ефективну систему.

Як пропозиція від Максима Трача, на цей момент можливе встановлення систем оповіщення на приміщеннях комунальних підприємств чи багатоповерхових будинках. Адже система має слугувати не лише в часи військового загострення, а й на випадок надзвичайних ситуацій, які можливі в житті великого промислового міста.

Бомбосховища

Важливою складовою цивільного захисту є бомбосховища. Ними можуть слугувати не лише спеціально зведені споруди, а й підвали будинків чи підземні переходи та паркінги. Більш надійними є захисні укриття на території діючих промислових підприємств. Цивільне ж населення, що не перебуває на виробництві, можуть прихистити підвали. Придатних для цієї функції підвалів по місту налічується 1100. У 2015 році було розроблено комплекс заходів, щоб зробити їх придатними для убезпечення людей, але активність цієї роботи ослабла разом із ослабленням ескалації.

Дослухавшись до пропозиції депутата від партії «Слуга Народу» Максима Трача, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення  вкотре рекомендуватиме головам ОСББ, кооперативів та керуючих компаній впорядкувати підвали для використання як тимчасові укриття. Адже криворіжці мають розуміти, що їхня безпека залежить, зокрема, і від них самих.

Інформаційна підтримка

Чималу роль відіграє і надання інформації людям. Що робити в разі погіршення ситуації, куди звертатися, які задачі тероборони, як вступити до її лав, хто може це зробити – вся інформація має надходити з комунальних ЗМІ. На сьогодні ці дані в медіа не публікуються. Тож «Слуга Народу» закликає журналістів бути відповідальними і допомогти криворіжцям бути максимально поінфомованими.

Наразі спільним завданням депутатів політичних партій та місцевої влади є об’єднана робота над створенням безпечної, ефективної, доступної системи цивільного захисту. В такі відповідальні для долі країни моменти не має бути місця політичним амбіціям і суперечкам.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy