Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

У Кропивницькому відкрили пам’ятну дошку госпітальєрці

  • 42
У Кропивницькому відкрили пам’ятну дошку госпітальєрці

На стіні гімназії «Ерудит», що у Кропивницькому, з’явилась меморіальна дошка на честь загиблої військової медикині з батальйону «Госпітальєри» Наталії Фраушер (Яцун) з позивним Австрійка.

Відбулося це за ініціативи народного депутата від фракції «Слуга Народу» Олександра Дануци – він особисто знав мужню героїню, яка покинула забезпечене життя в Австрії і приїхала в Україну рятувати життя військових.

Пам’ятну дошку відкрито в навчальному закладі, який, свого часу, із золотою медаллю закінчила Наталія Яцун, як приклад мужності і героїзму для нових поколінь, які нині навчаються у гімназії.

Урочисто і, зі сльозами на очах, зняла прапор з меморіальної дошки Зоя Яцун, мама загаблої медикині. Вона подякувала присутнім за вшанування пам’яті про її найріднішу людину.

Звертаючись до присутніх Олександр Дануца зауважив: «Важко говорити. Дякую батькам за доньку, яку вони виростили. Я знав Нату. Вона любила життя, але ще більше вона любила Україну. За неї і загинула, а сьогодні продовжує оберігати життя наших захисників з неба. Хочу низько вклонитися госпітальєрам, це батальйон Героїв, які врятували надзвичайну кількість життів і продовжують це робити. Важко щось додати, крім того, що мав честь знати і товаришувати з Натою, та вдячний їй за Україну, яку ми маємо і будемо розбудовувати. Слава ЗСУ! Слава Україні».

До слова також було запрошено Юрія Дрозда, голову Кіровоградської обласної ради, представника «Слуги Народу»: «Багаторічна волонтерська діяльність, допомога біженцям, дітям, і врешті, служба на передовій – це приклад відданості своїй державі та небайдужості до долі майбутніх поколінь. Обласна рада і депутатський корпус зробить усе, щоб пам’ять про Наталію і наших Героїв жила вічно й нащадки знали про ціну мирного неба над Україною».

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy