Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

У Кропивницькому реалізується проєкт капітального ремонту стоматологічного об’єднання

  • 79
У Кропивницькому реалізується проєкт капітального ремонту стоматологічного об’єднання

Україна ратифікувала фінансову угоду «Програма з відновлення України» із Європейським інвестиційним банком.

Відповідно до цієї угоди передбачається залучення 340 млн. євро на фінансування заходів, спрямованих на реалізацію проєктів з відновлення соціальної інфраструктури, об’єктів житлово-комунального господарства у регіонах, що постраждали внаслідок військового конфлікту, а також у тих, що зазнали найбільшого навантаження через значний наплив внутрішньо переміщених осіб – інформує Кропивницька міська рада.

Кредитні кошти будуть спрямовані громадам у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

До участі в цій програмі долучився і Кропивницький з власним субпроєктом «Капітальний ремонт приміщення «Територіального стоматологічного об’єднання».

Саме приміщення збудоване у 1961 році і його повноцінний капітальний ремонт до цього часу не проводився. Варто зазначити, що майже 300 тисяч осіб, які обслуговуються в закладі – 22 тисячі – вимушено переміщені особи.

В рамках проєкту планується створити сучасну стоматологічну клініку з використанням інноваційних технологій та забезпеченням її сучасним обладнанням для організації й надання спеціалізованої стоматологічної допомоги дорослим та дітям.

Крім того, проєктом передбачені необхідні заходи із забезпечення цивільного захисту, інклюзивності та енергоефективності.

Наразі реалізація проєкту перейшла в активну фазу – в Кропивницькій міській раді працює робоча група під головуванням заступника міського голови Михайла Бєжана. Роль робочої групи в процесі реалізації проєкту надзвичайно важлива, адже вона має виконати низку актуальних завдань для неї, визначених партнерами по Програмі.

«Передусім це оцінка потреб громади, оцінка екологічних і соціальних впливів та ризиків субпроєктів Програми на території реалізації, планування та координація діяльності з впровадження проєкту, організація комунікації, консультацій та інших заходів із залучення громадськості та зацікавлених сторін, організація спільного моніторингу впровадження субпроєкту за участі громадськості та впровадження заходів реагування на ризики, розгляд пропозицій, урегулювання скарг від громадськості та зацікавлених сторін», – відзначив голова робочої групи, депутат міської ради від «Слуги Народу» Михайло Бєжан.

Також під час засідання затверджено План соціального менеджменту субпроєкту з програми відновлення України. Цей план передбачає оцінку потреб місцевої громади, аналіз впливу та ризиків субпроєктів; список зацікавлених сторін та план їх залучення; комунікаційний план; план соціально-екологічного моніторингу тощо.

Попереду – рішення сесії, тендер, визначення підрядної організації та безпосередній початок ремонтних робіт.

Загальна кошторисна вартість будівництва – 54,7 млн грн, термін реалізації проєкту – 16,5 місяців.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy