Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Кіровоградщина - одна з найкращих в Україні по захисту прав людини

  • 19
Кіровоградщина - одна з найкращих в Україні по захисту прав людини

Про це повідомив під час робочого візиту в Кіровоградську область Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

У Кропивницькому омбудсмен зустрівся з родичами військовополонених та зниклих безвісти за особливих обставин у регіонах

«Одне з основних і водночас найскладніших питань, яке ставили родичі, – про те, як розшукати близьких… Моя позиція – спілкуватися з громадянами відверто. Тому розповів деталі про Єдиний реєстр осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, процедуру проведення аналізу ДНК, алгоритм роботи пошукових бригад», – розповів Дмитро Лубінець.

А під час наради спільно з представниками державної влади та місцевого самоврядування, військовими, правоохоронцями, правниками та народним депутатом України від «Слуги Народу» Юрієм Кузбитом обговорили:

✅– основні проблеми реалізації прав і свобод людини і громадянина в Україні;

✅– захист прав внутрішньо переміщених осіб;

✅– дотримання законності в процесі мобілізації;

✅– захист прав осіб у місцях несвободи тощо.

Як зазначив омбудсмен України Дмитро Лубінець: «В області ситуація з правами ВПО в нормі, багато питань відпрацьовані. Також на Кіровоградщині професійно здійснюється процес мобілізації, права людини в цілому дотримуються, а представники ТЦК діють в межах своїх повноважень. Окрім цього, працівники ТЦК та національної поліції співпрацюють з питання мобілізації. Наразі немає кричущих публічних випадків порушень прав людини. Тож на сьогодні Кіровоградщина – одна з найкращих в Україні по захисту прав людини».

Під час заходу представили нову Представницю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини на Кіровоградщині Галину Лугову.

«У нас спільна мета – захист прав, свобод та інтересів наших громадян від будь-яких посягань з боку будь-кого. Такої ж позиції повинні дотримуватися всі державні органи, бо держава відповідає перед людиною за свою діяльність», – переконаний Юрій Кузбит.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy