Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Міністр Сольський ознайомився з роботою агропідприємств Кіровоградщини

  • 64
Міністр Сольський ознайомився з роботою агропідприємств Кіровоградщини

Микола Сольський, міністр аграрної політики та продовольства України з робочим візитом відвідав Кіровоградщину.

Під час візиту міністр ознайомився з напрямками роботи кількох підприємств регіону, поспілкувався з їх керівниками та працівниками. А також, разом з народним депутатом від «Слуги Народу» Юрієм Кузбитом, очільником області та головою Голованівської громади Сергієм Цобенко, провів з аграріями району та представниками місцевої влади нараду.

У форматі діалогу міністр агрополітики зустрівся з працівниками аграрного сектору. Микола Сольський почув питання, що сьогодні турбують аграріїв та дізнався про проблеми з якими приходиться щодня зіштовхуватись фермерам в умовах війни. На нараді обговорили актуальні проблеми агросектору Кіровоградщини та шляхи їх вирішення.

«Вже більше двох років наші аграрії несуть на своїх плечах тягар війни: постійні обстріли, замінування сільськогосподарських угідь, порушення логістичних процесів, подорожчання палива та матеріалів, насіння, засобів обробки від хвороб та шкідників, нестача людських ресурсів, низькі закупівельні ціни, блокування кордонів», – зазначив під час зустрічі Микола Сольський.

Але міністр агрополітики переконаний, що попри всі негаразди, український агробізнес продовжує працювати і в цих надскладних умовах, демонструє гнучкість та ефективність.

«Цьогоріч кіровоградські аграрії показали високі результати. Наша область – перша в Україні за пільговими аграрними кредитами за державною програмою 5-7-9% та є лідером за врожаєм соняшника. Завдяки державним кредитам вдалося залучити додаткові обігові кошти. Крім того, фермери переорієнтовуються на ті зернові культури, які користуються більшим попитом і є більш прибутковими», – розповів Юрій Кузбит.

Проблемою ж для представників агробізнесу є дуже низькі закупівельні ціни, через що фермери не можуть реалізувати продукцію.

Але учасники дискусії переконанні, що одним з механізмів вирішення є якомога ширша державна підтримка: продовження державного пільгового кредитування; впровадження грантових програм; пошук нових логістичних маршрутів та ринків збуту, а також має запрацювати система бронювання працівників для агросектору.

«Сьогодні українська продукція – це продукція високої якості, що впевнено конкурує з товарами у всьому світі», – переконаний Микола Сольський.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy