Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Євгенія Бєла: Власними силами та за допомогою друзів ми долаємо кризу нестачі медикаментів в окупованому Херсоні

  • 135
Євгенія Бєла: Власними силами та за допомогою друзів ми долаємо кризу нестачі медикаментів в окупованому Херсоні


Про скрутне становище із забезпеченням медикаментами на початку повномасштабного вторгнення та окупації Херсонщини розповіла депутатка Херсонської міської ради від «Слуги Народу» Євгенія Бєла.


За її словами, вже з перших днів вторгнення вдалося зорганізуватись та прийняти бій на гуманітарному полі.


«В боях за Антонівській міст постраждали не тільки наші воїни, але і мирне населення. Ворожі снаряди зруйнували дуже багато житлових будинків мешканців селища Антонівка, внаслідок чого проживання у них стало неможливим. Тож ми почали оперативно збирати медикаменти, одяг, харчові продукти і формувати гуманітарні склади, які б могли стати у пригоді для підтримки сімей, постраждалих від бойових дій», – розповіла Євгенія Бєла.

Жителям регіону в той момент здавалося, що все це, як страшний сон, закінчиться у максимально короткі строки.

«Однак, коли після важких боїв 1 березня російські війська окупували Херсон, – стало зрозуміло, що діяти необхідно вже по-іншому, що ми маємо максимально забезпечити навчальні заклади, лікарні та постраждалих від агрессії рф людей харчовими продуктами. Дуже важко було з дитячим харчуванням, предметами дитячої гігієни та ліками», – продовжила розповідь Євгенія Бєла.


Згодом почалося формування логістичних шляхів для доставки медикаментів в область з інших регіонів України. Адже вкрай не вистачало інсуліну, гормону щитоподібної залози, препаратів для зниження тиску.

«Знайти ліки, доставити їх до Миколаєва, і вже з Миколаєва до нашого окупованого Херсону. Шляхи були різні. І кожна така «доставка» була на грані життя і смерті. Саме тоді було найгостріше відчуття, що разом – ми СИЛА!» – пояснила Євгенія Бєла.

Про кожного, хто брав участь, депутатка обіцяла розповісти після закінчення війни, аби не наражати їх на небезпеку зараз.

 
Коли декому довелося виїхати з міста, робота у напрямку збору та передачі ліків не зупинилася.

«Дякую всім, хто допомагав та продовжує це робити. Працювали і продовжуємо працювати на одне – перемогу.
Маємо гуртуватися та об’єднуватися. Україна переможе, а Херсонщина стане вільною від російських загарбників», – резюмувала свою розповідь Євгенія Бєла.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy