Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Ситуація на звільненій частині Херсонщині: Юрій Соболевський про локальні здобутки, проблеми та ризики

  • 34
Ситуація на звільненій частині Херсонщині: Юрій Соболевський про локальні здобутки, проблеми та ризики

Про гуманітарний стан та безпекові умови поговорили з очільником Херсонської обласної організації партії «Слуга Народу», першим заступником голови – керівником виконавчого апарату Херсонської обласної ради Юрієм Соболевським.

Перше, про що зазначив Юрій Соболевський, – робота медичної галузі. За його словами, гуманітарний стан на звільнених територіях більш ніж задовільний, а роботу медичної системи повністю відновлено.

«Якщо ми говоримо про гуманітарний стан, то він, як мінімум, більш ніж задовільний. Тому що медична система повністю відновлена, вона працює. Є проблеми в деяких громадах, де значна частина медичних амбулаторій, приміщень була знищена ворогом. Тому, там, де можливо, роботу медичних закладів відновлено. Там, де це зараз не можливо, проблемні моменти по-іншому вирішуються: за допомогою «Лікарі без кордонів», за допомогою військових медиків. Але головне – за будь-яких обставин пацієнти можуть дістатися до лікарень», – сказав Юрій Соболевський.

Він зазначив, що аптечна мережа так само фактично відновлена, як мінімум, у Херсоні та інших великих населених пунктах. Доступ до ліків у людей знову є.

Щодо безпекової ситуації Юрій Соболевський сказав таке: «Вона дуже складна. Ворог обстрілює правобережжя Херсонщини 24/7. Дуже багато прильотів, насправді. І практично кожен день ми втрачаємо цивільних або маємо поранених. Друга велика проблема – заміновані території. Ще багато територій не обстежені, території, які потерпають від обстрілів через близькість до Дніпра, всипані снарядами, які частково не розірвані. Усе це велика небезпека для цивільних. Ризик завжди є. Тому ми постійно наголошуємо на тому, що треба дотримуватися правил і не відвідувати необстежені місця і не торкатися підозрілих предметів».

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy