Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Форум регіонального лідерства: огляд практичних кейсів, що стануть в нагоді для розвитку Херсонщини

  • 13
Форум регіонального лідерства: огляд практичних кейсів, що стануть в нагоді для розвитку Херсонщини

«Україна – це люди. Саме люди – та потужна сила, яка здатна рішуче діяти і впроваджувати зміни», – зазначив секретар Херсонської обласної організації партії «Слуга Народу» Юліан Лучко.

На Форумі регіонального лідерства, організованого Ukraine – USAID Україна та NDI Ukraine – National Democratic Institute, зібралися відповідальні лідери та лідерки регіонів, щоб поділитися досвідом роботи, практичними кейсами та надихнути присутніх до дій. За словами Юліана Лучко, надана інформація є актуальною і такою, що може стати основою для розробки нових проєктів та програм розвитку Херсонщини.

Серед основного – взаємодія громад з європейськими партнерами та підтримка ветеранів.

«У своєму виступі на форумі народний депутат Арсеній Пушкаренко розповів про те, що громадам варто шукати донорів на рівні європейських регіонів. Дійсно, громади Херсонщини потребують значного інфраструктурного відновлення. Розробкою проєктів можна займатись вже зараз. Для ефективного пошуку європейських регіональних донорів можна відкривати свої офіси при Комітеті регіонів Ради Європи. Громади мають опрацювати це питання і вже зараз пояснювати людям на місцях, як створювати та рухати проєкт з розбудови до успішної реалізації», – сказав Юліан Лучко.

Також він поділився думками щодо підтримки ветеранів: «Вразили успіхи проєкту «Сильні України». Це змагання з адаптивних видів спорту серед ветеранів. Народний депутат Василь Вірастюк слушно наголосив, що саме через спорт можна допомогти ветеранам в реабілітації та ресоціалізації. Маємо надію на те, що змагання зможуть відбутися і на Херсонщині, звісно, за умов покращення безпекової ситуації».

Юліан Лучко додав, що гарним посиленням Міністерства ветеранів можуть стати самі ветерани. Ті, хто знає, що саме буде дієвим і як державні інструменти можуть бути використанні для підтримки людей, які захищали країну.

«Такі люди мають бути основою Міністерства. Наприклад, як Олег Щербак, також спікер форуму. Людина, яка звільняла Херсонщину, отримав поранення, а зараз рухає громадські ініціативи в Кривому Розі. Пишаюсь таким знайомством!” – підкреслив Юліан Лучко.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy