Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

200 днів повномасштабного вторгнення: Херсонщина продовжує свою боротьбу

  • 144
200 днів повномасштабного вторгнення: Херсонщина продовжує свою боротьбу

200 днів повномасштабного вторгнення. Як Херсонщина продовжує свою боротьбу під час окупації, ми поговорили із першим заступником голови Херсонської обласної ради від “Слуги Народу” Юрієм Соболевським.

Юрій Соболевський розповідає про те, що ми боремося та перемогу у цій війні здобуваємо спільно:

“Збройні сили України, наша розвідка, Служба безпеки України, Національна гвардія, поліція, прикордонники, зв’язківці та усі, хто  знаходиться на тимчасово окупованій території і допомагає з інформацією про окупантів — все це українська армія визволителів своєї землі. Нам чужого не треба. Ми захищаємо свій дім”.

Він зазначає, що за ці 200 днів боротьби українці досягли максимальної національної єдності у спротиві заради нашої держави і незалежності.

“Понад усе пишаюся саме нашими херсонцями — жителями всієї області. Коли окупант ступив на наші землі, місцеві згуртувалися, проявили свою патріотичну позицію. Вони продовжують жити з Україною в серці та іноді в нелюдських умовах відстоюють правду і тримають стрій”, — розповідає Юрій Соболевський.

Він говорить, що попри те, що багато хто у світі не вірив у здатність України вистояти і захиститись, ми довели, що Україна – сильніша. Українці знають, за що воюють на відміну від росіян. Правда у цій війні на нашому боці, і це надає нам велику перевагу.

Наразі на Херсонщині відбувається процес деокупації території. Тому Юрій Соболевський повідомив і про процеси відбудови на нещодавно звільнених територіях.

“Звільнення громад Херсонщини відбувається в умовах інформаційної тиші. Ми не можемо наразі говорити де і як розпочинаємо допомагати людям. Ми проводимо також оцінювання збитків на деокупованих територіях. Поки звільнені населені пункти знаходяться дуже близько до лінії фронту, є велика ймовірність обстрілів. Тож про повномасштабну відбудову говорити рано. Треба відсунути ворога якомога далі від наших людей”, — говорить він. 

Однак Юрій Соболевський поділився майбутніми планами відновлення Херсонщини.

“Вже почалась реалізація Fast Recovery Plan. Він забезпечує відновлення соціальної, медичної, транспортної, енергетичної та іншої інфраструктури для нормального життя на деокупованій території. Йдеться про тисячі різних об’єктів. Там, де це можливо, ми не чекаємо завершення війни і почали відбудову вже, щоб люди могли повертатись і мати все необхідне для життя.

Звільнення території Херсонської області триває, тому просимо херсонців триматися подалі від військових об’єктів окупантів та передавати інформацію щодо них, якщо це можливо робити безпечно”.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy