Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

100 днів спротиву: як діють депутати від «Слуги Народу» на Херсонщині

  • 268
100 днів спротиву: як діють депутати від «Слуги Народу» на Херсонщині

Херсонщина від початку повномасштабного вторгнення опинилася в окупації. Тому діяльність депутатів від «Слуги Народу» з перших годин пов’язана зі спротивом окупантам та допомогою жителям Херсонщини. 

За 100 днів широкомасштабного вторгнення на 8-й рік війни жителям Херсонщини довелося проходити через багато складнощів: окупацію області російськими військовими, захоплення влади, блокування росіянами підвозу української гуманітарної допомоги та товарів, розстріли цивільних громадян, які намагалися виїхати з області, переслідування активістів та представників української влади, відключення українського зв’язку та мережі інтернет. І все це при постійних бойових діях та вщент знищених громадах.

Однак навіть у таких умовах депутати міських, районних та обласної ради намагалися відстоювати українську позицію і допомагати жителям області. Про це зазначає заступник голови Херсонської облради від «Слуга Народу» Юрій Соболевський.

Також він розповів про діяльність депутатів, які, ризикуючи життям, намагалися доставляти в область ліки, гуманітарні вантажі. Депутати від «Слуги Народу» брали участь у мітингах проти окупації та організовували рухи спротиву окупантам. 

“Гарним прикладом є і діяльність прихильників молодіжного крила партії. Нісар Ахмад з перших днів був максимально корисним Херсонській громаді. Завдяки його непохитній вірі в перемогу та підтримці Херсону у ці найважчі часи в місті й досі є багато місць, прикрашених синьо-жовтими стрічками. 

Також прихильники молодіжки брали активну участь у доставці в область необхідних медикаментів тими швидко змінними шляхами, поміж артилерійськими дуелями, що ведуться на кордонах області. Одна із учасниць молодіжки протягом двох місяців займалася розвезенням завезених власними силами ліків та гуманітарної допомоги від волонтерських організацій. Їздила по місту та по передмістю: Олешки, Білозерка, Текстильний, Зеленівка на велосипеді.

На місцях активно допомагали продуктовими наборами тим, хто потребує, а також вивозили сім’ї херсонців на територію, підконтрольну Україні (у числі яких мама з дитиною і собакою; людина з інвалідністю з усією його сім’єю).  Дякувати Богу всі живі і наразі перебувають у безпеці”.

Депутати від «Слуги Народу» на Херсонщині долучались до забезпечення харчовими продуктами комунальних закладів області, допомозі у постачанні гуманітарної допомоги біженцям з Антоновки, Олександрівки, Станіславу.

Передавали їжу пенсіонерам, багатодітним родинам та матерям-одиначкам у містах та селах.

Юрій Соболевський акцентував на тому, що, щойно Херсонщина стане вільною від агресора, він розповість деталі роботи кожного, чий неоціненний внесок був під час цих важких днів випробувань міцності і волі українців. За його словами, херсонці гідно дають відсіч і не підкоряються режиму, що намагаються насадити росіяни.

“Те, що зараз відбувається на Херсонщині, весь цей терор і нав’язування шалених збочених стандартів, призводить до ефекту, прямо протилежного до того, на що розраховували окупанти. Чим більше йде тиск, тим більша наша впевненість у тому, що наші люди сильніші, сміливіші, розумніші і що режим, який орки намагаються насаджувати в нашій області, не має жодного шансу. Всього за неповний тиждень життя в умовах відключеного українського зв’язку однією з найпопулярніших тем для херсонців стало обговорення, яка програма VPN краща, нарівні зі способами обходу блокування українських онлайн-сервісів. Херсонщина не хоче російського миру і ніколи його не прийме. І дуже чекає на ЗСУ. Ми витримаємо і переможемо, а росія заплатить за кожне життя, яке вона відібрала, за кожен зруйнований дім та за кожну безсонну ніч”, — сказав він.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy