Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

У Старосалтівській громаді відкрили нову амбулаторію

  • 80
У Старосалтівській громаді відкрили нову амбулаторію

Зведення амбулаторії №2 у Старому Салтові завершили у межах програми «Велике будівництво». Площа нової будівлі – 277 кв м. З них 205 кв м – це власне амбулаторія, решта – двокімнатна квартира для лікаря, який тут працює.

Вхід до амбулаторії обладнано пандусом. Обігріває приміщення енергоефективний котел на твердому паливі.

Будівництво амбулаторії з житлом коштувало близько 11,3 млн грн. Фінансування виділяли з бюджетів трьох рівнів – державного, обласного і місцевого.

Сьогодні у закладі працює один сімейний лікар, за окремим графіком приймає лікарка-педіатр. Допомогу тут отримуватимуть жителі Старого Салтова та сусідніх сіл – Федорівки, Шестакового, Хотімлі, Зарічного і Молодової. Загалом – близько 2000 осіб.

Раніше амбулаторія №2 знаходилася в будівлі, зведеній ще у 1950-х роках, яка була в аварійному стані, – говорить депутатка фракції «Слуга Народу» у Харківській обласній раді Юлія Григорян.

«У новому приміщенні є комфортні медичні кабінети і процедурні, а також двокімнатна квартира для сімейного лікаря та його родини. Заклад забезпечений новим сучасним обладнанням та службовим автомобілем. Амбулаторія повністю готова приймати місцевих жителів», – зазначає Юлія Григорян.

За рік у межах «Великого будівництва» на Харківщині добудували та здали в експлуатацію вже 12 сільських амбулаторій.

«Завдяки програмі «Велике будівництво» можемо створювати належні умови для надання медичних послуг у віддалених населених пунктах. Люди мають отримувати якісну допомогу як у великих містах, так і в маленьких селах. Тому багато уваги приділяємо будівництву та ремонту медичних закладів в усіх громадах області. Це і амбулаторії, і районні лікарні. Важливо, що роботи передбачають також оснащення закладів сучасним медичним обладнанням. Все це створює комфортні умови і для пацієнтів, і для роботи лікарів. Під час пандемії це особливо актуально і надважливо», – наголошує заступник голови фракції у Верховній Раді, очільник Харківської обласної організації партії “Слуга Народу” Павло Сушко.

 

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy