Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

У межах «Великого будівництва» на Харківщині відновили дорогу, що об’єднує 7 населених пунктів

  • 101
У межах «Великого будівництва» на Харківщині відновили дорогу, що об’єднує 7 населених пунктів

Під’їзд до селища Елітне – так називається дорога місцевого значення, яка об’єднує 7 населених пунктів Вільхівської громади. У цих населених пунктах проживають загалом 10 тисяч жителів. Окрім того, дорога зв’язує громаду з обласним центром.

«Ця дорога поєднує Харків з центром нашої громади, із селом Вільхівка. Далі вона йде до села Сороківка, далі Сороківка-2, потім до Малої Рогані. По цій дорозі до Сороківки ходить шкільний автобус, автобус до Вільхівки, до Верхньої Роганки, до Сороківки-2. Фактично весь транспорт ходить по цій дорозі», – розповідає Вільхівський сільський голова від партії «Слуга Народу» Олександр Шмиголь.

Капітально дорогу не ремонтували з моменту її будівництва – майже 40 років. При цьому тут постійно їздить важковаговий транспорт, який возить пісок з кар’єру в Сороківці. Тож дорога була практично зруйнована.

У межах «Великого будівництва» тут відновили 13,5 км дорожнього покриття.

Замінили основу покриття, уклали 2 шари асфальтобетону, укріпили обочини, замінили дорожні знаки, нанесли дорожню розмітку.

У населених пунктах уздовж дороги зробили освітлення.

Ділянка дороги у селищі Вільхівка обладнана інтерактивним радаром для вимірювання швидкості, який робить дорогу безпечнішою.

Якість робіт на цій дорозі та на всіх інших об’єктах ремонту перевіряють і на етапі виконання, і після завершення. Гарантійний термін на основу покриття складає 10 років, на верхній шар покриття – 5 років.

Загалом цього року в межах програми «Велике будівництво» на Харківщині відновили 19 доріг місцевого значення.  «Завдяки програмі «Велике будівництво» ми нарешті відмовляємося від неефективного «латання» доріг. Уперше за роки незалежності автошляхи ремонтують повноцінно: суцільними ділянками, відновлюючи покриття з основою. Фактично – будуючи нову дорогу. Такий підхід сьогодні до ремонту як доріг державного значення, так і місцевих, до яких раніше взагалі не доходили руки. А це – шкільні маршрути, під’їзди до лікарень та інших важливих об’єктів. Наша стратегія – повністю відновити дорожнє покриття всієї області», – підкреслює заступник голови фракції у Верховній Раді, очільник Харківської обласної організації партії «Слуга Народу» Павло Сушко.

 

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy