Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Павло Сушко: відстоюємо права дітей, які потребують соціально-психологічної реабілітації

  • 87
Павло Сушко: відстоюємо права дітей, які потребують соціально-психологічної реабілітації

Голова Харківської обласної організації “Слуга Народу”, заступник голови фракції у Верховній Раді Павло Сушко ознайомився з роботою Красноградського міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Надія».

Центр призначений для тимчасового перебування дітей від 3 до 18 років, що опинились у складних життєвих обставинах. Заклад розрахований на 15 вихованців, які знаходяться тут цілодобово. Перебувати вони можуть від 3-х до 9-ти місяців.

Для дітей тут організовано п’ятиразове харчування. Вихованці забезпечені сезонним одягом взуттям, засобами гігієни та шкільним приладдям. Наразі у закладі перебувають 6 дітей віком від 8 до 14 років.

Причини потрапляння дітей до центру різні. Серед основних – загроза життю і здоров’ю дитини, різного роду конфліктні ситуації, насилля в родині, складні життєві обставини.

«З фахівцями центру детально обговорили особливості роботи центру, причини потрапляння до них дітей, послуги, які надають дітям і сім’ям в ЦСПР, правила влаштування дітей. Головні принципи роботи Красноградського центру – формування соціального досвіду дитини, індивідуальний підхід у вирішенні першочергових потреб щодо повернення дитини в біологічну родину, влаштуванні у сімейні форми виховання», – зазначив за підсумками візиту Павло Сушко.

Красноградський ЦПСР працює з 2006 року. За цей час тут перебувало 440 дітей. Більшість з них – 336 – після проходження реабілітації повернулися в оздоровлені біологічні родини.

8 дітей було усиновлено, 29 – улаштовано під опіку та піклування, 37 – улаштовано в прийомні сім’ї, 11 – до ДБСТ, 19 – до інших закладів.

 

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy