Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Міністр освіти й науки України та представники «Слуги Народу» відвідали Пісочинську громаду

  • 5
Міністр освіти й науки України та представники «Слуги Народу» відвідали Пісочинську громаду

Міністр освіти й науки України Оксен Лісовий здійснив робочу поїздку на Харківщину. Разом із представниками партії «Слуга Народу» – головою Харківської обласної ради Тетяною Єгоровою-Луценко та начальником Харківської РВА Володимиром Усовим – вони завітали до постраждалої від війни Пісочинської громади. Гості разом із головою Представництва ЮНІСЕФ в Україні Муніром Мамедзаде оглянули навчальні заклади в Пісочині та поспілкувалися з місцевою молоддю.

Цифрові освітні центри громади було відкрито завдяки співпраці з ЮНІСЕФ та співфінансуванню Пісочинської громади. Безпечний простір і Молодіжний центр – майданчики для творчості, де проводяться майстер-класи з мистецтва, дизайну та запис власних подкастів, відеоконтенту, є курси з програмування, розроблення ігор, представлений напрямок громадянської освіти (програми волонтерства та збільшення обізнаності про державні послуги) тощо.

«Із чим асоціюється Харківщина? Насамперед – це освіта. І вона живе попри війну! За підтримки ЮНІСЕФ на базі школи в Пісочині відкрилася STEM-лабораторія. Цікавий та комфортний простір для дітей обладнано найсучаснішою технікою. Є набір «Робототехніка», «Юний хімік», 3D-принтер, комплект окулярів віртуальної реальності, ноутбуки та інше обладнання. Надзвичайно приємно, що навіть у воєнний час у прифронтовому регіоні є місце для таких позитивних подій» – прокоментувала голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

«У центрах молодь долучається до розробки власних проєктів та проведення заходів, вивчення англійської мови. Створення майданчиків для самореалізації дітей та молоді громад району є одним із пріоритетних напрямів роботи. Функціонування цифрових освітніх центрів стало важливим кроком на шляху до забезпечення ефективного навчання та творчого розвитку юних жителів району попри війну», – додав депутат Дергачівської міської ради від «Слуги Народу», начальник Харківської районної військової адміністрації Володимир Усов.

«Під час візиту ознайомили гостей із будівництвом у громаді захисної споруди (підземної школи), що розрахована на майже 500 дітей. Дякую пану міністру за увагу до нашої громади та конструктивний діалог. Віримо в Перемогу та продовжуємо працювати заради майбутнього наших дітей!» – розповів деталі робочої зустрічі очільник Пісочинської селищної ради від «Слуги Народу» Олег Чернобай.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy