Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Ініціюємо створення регіонального ландшафтного парку «Смарагдове джерело» на території Височанської громади

  • 430
Ініціюємо створення регіонального ландшафтного парку «Смарагдове джерело» на території Височанської громади

Створити регіональний ландшафтний парк «Смарагдове джерело» пропонується на територіях Бездюдівської, Височанської, Мереф’янської, Південноміської та Харківської громад Харківської області, на територіях цих громад місцеві депутати «Слуги Народу» активно підтримують реалізацію проєкту. 

До цієї ініціативи долучились депутати Височанської, Безлюдівської, Мереф’янсьої громади та ініціативна група мешканців Жихоря.

Метою створення регіонального ландшафтного парку «Смарагдове джерело» орієнтовною площею 6173,03 га є збереження своєрідної природної місцевості у передмісті Харкова, в т. ч. заплави правої притоки р. Сіверський Донець – р. Уди.

«Розширення мережі природно-заповідного фонду відповідає процесу формування національної екологічної мережі в області та збільшення відсотку заповідності, визначеного Державною стратегією регіонального розвитку на 2021-2027 роки, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України, та Стратегією розвитку Харківської області на 2021-2027 роки» –  зазначив заступник голови фракції «Слуга Народу» у парламенті, голова Харківської обласної організації Павло Сушко.

Департаментом захисту довкілля та природокористування Харківської обласної державної адміністрації відповідно до статті 52 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» схвалено Клопотання щодо створення регіонального ландшафтного парку «Смарагдове джерело».

На підставі результатів погодження клопотання буде проводитись розробка проєкту створення регіонального ландшафтного парку.

«Парк «Смарагдове джерело» необхідний мешканцям Харківщини. Наразі ми на фінішному етапі погодження проєкту. Спільними зусиллями місцеві мешканці зібрали кошти на проведення відповідних природничих експертиз, та для розробки наукового обґрунтування та  картографічних матеріалів ХНУ ім. Каразіна, це понад 80 тисяч гривень, громада показала, що створення парку «Смарагдове Джерело» їм необхідне. Зі свого боку на місцях у межах наших повноважень, ми робимо всі можливі запити та ініціативи, аби мешканці громад отримали парк» – зазначила депутатка  Височанської селищної ради Юлия Гриневич Тулаева.

Смарагдова мережа (Emerald Network) – новітня мережа природоохоронних територій, яка впроваджується у країнах не членах ЄС, які ратифікували Бернську конвенцію. Смарагдова мережа  покликана забезпечити належну охорону видів та оселищ, наведених у Резолюціях 4 та 6 Бернської конвенції. Смарагдова мережа є перспективним інструментом охорони та сталого управління лісами, мережа природоохоронних територій, створена за для збереження видів та оселищ, які потребують охорони на загальноєвропейському рівні.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy